Page content

Hoe krijg je klanten in je online bedrijf?

Hoe krijg je klanten in je online bedrijf?

Veel bedrijven hebben (nog) geen succes op het internet. Dit komt omdat ze zich vaak focussen op slechts een paar punten. Zo hebben de meesten bijvoorbeeld een gelikte website en ook hun zoektermen sluiten goed aan. Maar toch zijn ze niet succesvol in het trekken van klanten. Dus hoe vind je klanten voor je online bedrijf?

Werk aan online zichtbaarheid

Het creëren van online zichtbaarheid zorgt ervoor dat er veel mensen op jouw website komen. Zo is het verstandig om aandacht te besteden aan het plaatsen van relevante linkjes, het sturen van persberichten, het reageren op bezoekers of het opstarten van een blog. Het creëren van waardevolle content zorgt namelijk voor een grote zichtbaarheid in de zoekmachines.

Geef een cadeau

Het succesvol werven van nieuwe klanten via je website is tegenwoordig niet meer onmogelijk. Dagelijks struinen consumenten verschillende zoekmachines af op zoek naar diensten of producten. Een eenvoudige manier om deze zoekende klant te binden is door iets waardevols weg te geven. Zo werkt bijvoorbeeld een gratis e-boek of een gratis product ontzettend goed. Door iets belachelijk waardevols aan klanten weg te geven bouw je snel vertrouwen op én zijn consumenten sneller geneigd hun gegevens achter te laten. Die gegevens kun je vervolgens  gebruiken om hen wekelijks een waardevolle mail te sturen. Zo bouw je een band met je potentiële klant en kun je ze later in het proces uitnodigen je dienst of product bij je af te nemen.

Schrijf onweerstaanbare content

Je hebt door middel van een waardevolle weggever gezorgd dat er mensen op jouw pagina zijn beland. Het is belangrijk om gelijk te schitteren in de kracht van jouw aanbod. Het is een echte must om onweerstaanbare content te schrijven. Je wilt tenslotte je bezoekers overtuigen en binden. Het is verstandig om in je teksten daarom ook altijd een probleem te noemen waar jouw klant zich in kan vinden. Jouw product is de oplossing van het probleem. Dus maak het krachtig, zonder te overdrijven.

Naast teksten doen podcast, video’s, webinars en live video’s het ook uitstekend om je band met klanten verder op te bouwen.

Praat met je klant

Het internet is een fijn medium voor bedrijven. Maar de klant heeft meer macht dan hij ooit heeft gehad. Hij kijkt en vergelijkt continu en baseert vaak gevoelsmatig voor welk bedrijf hij uiteindelijk gaat. Probeer daarom ook altijd het gesprek met de klant aan te gaan. De klant vindt het ontzettend leuk om een menselijk antwoord terug te krijgen op een gestelde vraag. Op deze manier bouw je als bedrijf een band op met de klant en krijg jij meer inzichten over je doelgroep. Bonus: goed klantencontact zorgt vaak voor ontzettende goede mond-tot-mond reclame.

En vergeet natuurlijk niet een heel heldere waarde propositie en X-factor te bepalen, zodat je jouw doelgroep nog veel beter van waarde gaat zijn.

Ga de baan op

Geef webinars, organiseer seminars, bel potentiële klanten op, volg je leads op die op je emaillijst staan, doe navraag bij oud klanten voor doorverwijzingen, zoek in je kennissenkring voor connecties, ga naar ondernemer-borrels. Wees aanwezig. Zorg dat klanten je kunnen zien. Zodat ze weten dat je er bent. Kom met ze in contact. En train je sales-skills (want, welk vakgebied dan ook, je moet goed zijn in sales wil je geld verdienen), accepteer dat je vaak een ‘nee’ krijgt  van mensen die niét met je willen werken en meet. Meet wat werkt. Houd dat bij. Zodat je meer gaat doen van wat werkt en minder van wat niet werkt.

Klanten komen pas als ze je kunnen vinden en tot die tijd moet je er voor zorgen dat jij hen vindt.

 

 

  Comment Section

  0 reacties op “Hoe krijg je klanten in je online bedrijf?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Phoenix WebsitePhoenix Website