Page content

Hoe start je met locatie onafhankelijk werken?

Hoe start je met locatie onafhankelijk werken?

Locatie onafhankelijk werken staat gelijk aan het creëren van ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar en wanneer jij wilt. Maar je moet hier wel iets voor doen, want het geld komt niet uit de lucht gevallen. Het is daarom belangrijk om werk te vinden dat niet aan één locatie gebonden is. Je moet op ieder moment met je laptop aan de slag kunnen, overal ter wereld. Zolang er maar stroom en internet is. Maar hoe start je met locatie onafhankelijk werken?

Begin vandaag nog

Hoe start je nou met locatie onafhankelijk werken? De beste tip die we kunnen geven voor het starten van locatie onafhankelijk werk is: begin bij het begin en ga er voor de volle 100% voor.
Nu is het goed om te weten dat er twee manieren van locatie onafhankelijk werken zijn:
1: Je hebt een online bedrijf of werkt bij een bedrijf of als freelancer waarbij je geheel online kunt werken.
2: Je werkt ‘on the road’ als leraar, schoonmaakster, au pair, etc.  Locatie onafhankelijk werken betekent dus niet persé dat je je eigen bedrijf hebt.

In dit artikel zullen we richten op online ondernemen binnen je eigen bedrijf.

De start van je vrije ondernemers-leven

Bouw je bedrijf gestructureerd op.  Wees bereid alle vrije momenten in je eigen bedrijf te steken. En start.
Er is namelijk nooit een perfect moment om ergens mee te beginnen, je moet het ‘gewoon’ doen. Start daarom vandaag nog een eigen (online) onderneming of creëer een baan waarbij je op afstand kan werken. In de basis ligt de eerste stap dus bij het bouwen van een bedrijf.

Zorg voor een stabiele basis qua klanten, inkomen en werkzaamheden die je uitvoert. Ons advies: zorg dat je eerst goed kunt leven van je onderneming, voor je op reis gaat. Nu hoef je geen bakken spaargeld te hebben en is wonen in het buitenland soms goedkoper, dus bereken wat je nodig hebt om goed te kunnen leven. En pas als je die ondergrens bereikt hebt, ga je op reis. Test reis wel te verstaan.

Test wat voor landen werken, wat niet werkt, of het überhaupt wat voor je is. En begin vooral klein.

Begin bijvoorbeeld eens aan je keukentafel of boek een weekendje weg waarbij je je laptop mee neemt en vast oefent met locatie onafhankelijk werken. Geef jezelf tijd om te wennen. Met een flexibele instelling en een dosis geduld vind je hier echt wel een weg in. Is de basis goed? Dan is het tijd om een enkele reis te boeken naar jouw droombestemming!

Hoe start je met locatie onafhankelijk werken? Een stappenplan.

Een vast stappenplan is er niet. Ieder bedrijf is anders. Iedere ondernemer is anders. Ieder startpunt is anders.
Toch geven we een globaal en algemeen stappenplan.

1: Leg een sterke basis voor je bedrijf. Werk aan je waarde propositie, business model, communicatie, doelgroep, vindbaarheid en bepaal wat je gaat neerzetten.

2: Werk altijd met KPIs, zowel performance gericht (zoals meestal omschreven wordt als ‘KPI’s’) als ook proces. Bepaal wat de nodige acties zijn om uit te voeren en hang daar processen (acties) aan. Voer vervolgens iedere dag die acties uit. Een actie kan ook zijn: Op verschillende locaties werken en ontdekken wat wel en niet werkt.

3: Richt je op omzet en winst. Bepaal een strategie om direct geld te genereren, zelfs al begin je net. Ook zonder optimale website en zonder social media kun je al klanten werven. Doe dat.

4: Oefen. Oefen met reizen en werken. Ontdek of en hoe je het kunt en wilt combineren. Ontdek wat er nog mist en schaaf bij. Doe dit bij voorkeur vanaf een vaste basis. Zodat je nog niet definitief op reis hoeft.

5: Plan een datum waarop je ‘echt’ start. Waarop je werkelijk door pakt met je eigen bedrijf en dag in dag uit van je locatie vrijheid kunt genieten.

 

  Comment Section

  0 reacties op “Hoe start je met locatie onafhankelijk werken?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Phoenix WebsitePhoenix Website