Page content

Hoe ziet de dag van een digitale nomade eruit?

Hoe ziet de dag van een digitale nomade er uit?

Vorig jaar december namen wij afscheid van onze familie. Ons huis was verhuurd en we boekten een enkeltje naar Bali. Het werk dat we al jaren vanaf ons bureau aan huis in Nederland deden namen we gewoon lekker met ons mee. Want locatie onafhankelijk werken als een digitale nomade klonk als muziek in de oren. Maar hoe ziet de dag van een digitale nomade eruit? Wij vertellen je er meer over.

Met je laptop aan de rand van het zwembad of misschien zelfs wel op het strand. Dit is het stereotype beeld dat de meeste mensen in gedachten hebben wanneer je ze vertelt dat je een digitale nomade bent. Maar dit is eigenlijk totaal niet waar. Want er is echt geen Wi-Fi op het strand en ook het zand in combinatie met je laptop? Geen aanrader. Wij ervaren juist ultieme vrijheid in de warmte en trekken ons eigen plan.

Iedereen heeft zijn eigen dagindeling

Er is dan ook eigenlijk geen goed antwoord te geven op hoe de dag van een digitale nomade er precies uit ziet. Het ligt namelijk aan het werk dat je doet en de hoeveelheid uren dat je hierin stopt. Zo werkt de een graag tien volledige dagen achter elkaar om daarna vier dagen te kunnen genieten van vakantie. Terwijl iemand anders juist een paar uur werk en een paar uur vrij afwisselt, iedere dag.

Zorg voor een juiste balans

Voor ons betekent het in de praktijk dat wij vrijwel de hele dag werken. Zeven dagen per week. Wij houden namelijk ontzettend van werken, en hebben simpelweg niet zo veel met reizen. Hoe gek dat ook lijkt wellicht ;). Als wij in een luxe huis kunnen wonen met zwembad en personeel, in een land waar het altijd warm en zonnig is, zijn we blij. En als we van ’s morgens 6 tot ’s avonds 8 kunnen werken met tussendoor een tripje gym en nasi-kraam, zijn wij het gelukkigst.
Al jaren lang, 7 dagen per week (soms 6 en half) met minimaal 10 uur per dag per persoon maar vaker nog 12-14 uur per dag werk is wat ons bracht waar we wilden komen. En is wat nodig is om daar te komen waar we nu heen willen. Business-wise en ook qua comfort, geven aan de wereld, luxe en bizarre goals bereiken.

Business succes vraagt om juiste keuzes

Business voering, ondernemen, door bouwen aan onze bovengemiddeld hoge ambities is wat we graag doen. Als High-achievers richten we ons met plezier iedere dag de hele dag om het bereiken van onze doelen.
En soms wisselen we dat af met een vrije dag waarop we een boottocht maken, een speedboat huren, met olifanten zwemmen of naar een waterval gaan.

En tegelijkertijd zijn wij de uitzondering op de regel. Want er zijn maar bijzonder weinig digitale nomaden die er zo in staan als wij. Uiteindelijk is het aan jezelf. Jij bepaalt hoeveel je werkt, waar je werkt en wat je bereikt. Maar je business-ambities en leefstijl moeten wel naadloos bij elkaar aansluiten. Want bij de top 1% komen doe je niét door iedere dag op het strand te hangen en 1 uur per dag te werken (wat voor heel veel digitale nomaden heel normaal is qua werk uren).

 Een goed kijkje in ons leven krijgen? Dan zijn deze korte video series net wat voor jou!

Hoe ons leven als digitale nomaden startte (5 video’s)

Het leven als digitale nomade met hoge standaard (12 video’s)

 

  Comment Section

  0 reacties op “Hoe ziet de dag van een digitale nomade eruit?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Phoenix WebsitePhoenix Website