Page content

Soorten digitale producten

Soorten digitale producten

Soorten digitale producten helpen je een autoriteitstatus te verwerven, zichtbaar te zijn en de meest waardevolle speler in je branch te worden voor jouw doelgroep.
Het verspreiden van digitale producten is een vrij simpele en relatief goedkope manier om klanten te bereiken. Je hebt geen voorraad nodig en het is eenvoudig in distributie waardoor je vaak veel winst overhoudt. Ook zijn aanpassingen en wijzigingen vrij snel gedaan. Maar welke verschillende digitale producten zijn geschikt voor jouw bedrijf?

Soorten digitale producten om klanten van waarde te zijn 

Het verkopen of verspreiden van informatieve producten is het meest ideaal voor een bedrijf. Dit zijn namelijk producten die ontstaan uit jouw kennis en bevatten cruciale informatie en handvatten voor de klant. Er is online veel gratis informatie te vinden, maar toch hebben de meeste mensen behoefte aan kwaliteit.

Het is daarom belangrijk om kwalitatief sterke informatie te bundelen en te schrijven als deskundige. Je kunt online leren hoe je een perfecte planning maakt, maar toch willen klanten aan de hand genomen worden. Op deze manier hebben klanten een zogenaamde ‘stok achter de deur’ en hoeven ze niet zelf na te denken over vervolg stappen.

 

 • E-book

Het schrijven en verspreiden van een e-book is in veel gebruikt onder online ondernemers. Toch doet nog niet elk bedrijf hieraan mee en dat is gunstig voor jou! Dit geeft jou namelijk een sterke positie in de markt en klanten zullen vaker naar jou toekomen. Een e-book is niet meer dan een digitaal boek verpakt in een pdf-bestand met een mooie voorkant. Je kunt dit prima in Word typen en later als pdf-bestand exporteren.

Mocht je een e-book willen met meer interactieve mogelijkheden en bekwaam zijn in professionele programma’s, is natuurlijk Adobe InDesign ook altijd nog een optie. Wanneer je klaar bent met het schrijven upload je het bestand naar jouw website. Daar kunnen jouw klanten het downloaden en lezen op hun computer, tablet of telefoon. Eenvoudiger kan haast niet! Let er wel op dat je er een inschrijfpagina aan koppelt zodat mensen eerst hun email adres achter moeten laten voor ze je e-book ontvangen. De leads (emailadressen) kun je gebruiken om een band mee te bouwen door wekelijks waardevolle mails te sturen.

 

 • Audiobook

Bezit jij niet over het talent om hele boeken te schrijven, maar heb jij wel genoeg informatie om te verspreiden? Dan zijn er natuurlijk ook nog andere digitale producten die je kunt maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een audiobook aan te bieden. Bij een audioboek krijgen je klanten je boek niet als een pdf, maar als een mp3-bestand. Dit kunnen je klanten beluisteren wanneer ze tijd hebben. Bijvoorbeeld in de auto of tijdens het sporten.

Het inspreken van een audiobook is heel makkelijk. Dit kan gewoon met een microfoon aan je computer of met je telefoon. Probeer wel altijd rekening te houden met achtergrondgeluiden. Niets is zo vervelend als een irritante ruis. Heb je al een e-book geschreven? Overweeg dan om deze ook nog in te spreken. Zo bereik je ook mensen die niet van lezen houden.

 

 • Podcast

Wil jij jezelf presenteren voor een groot publiek? Dan is het creëren van een eigen podcast echt iets voor jou. Je hebt relatief weinig middelen nodig om dit te starten. Denk aan een internetverbinding om te uploaden, de juiste software en een creatief brein om je publiek aan te spreken. Op dit moment is podcasting een marketingmiddel dat in populariteit aan het toenemen is.

Je podcast wordt automatisch opgeleverd bij geïnteresseerden en het is mogelijk voor klanten om een abonnement te nemen op jouw kanaal. De kosten voor een eigen podcast zijn laag en maakt het daarom voor vrijwel elk bedrijf toegankelijk. Zo kun per podcast aflevering een ander onderwerp delen met jouw fans. Probeer dit wel regelmatig te doen, anders verliest het zijn kracht.

 

 • Videocursus

Een ander prachtig digitaal product om aan te bieden is een (online) videocursus. Een videocursus zijn een reeks video’s die je met een camera opneemt, maar je kunt ook verschillende screenvideo’s maken met een voice over. Hiermee kun je met behulp van ‘e-learning’, mensen informeren en scholen met jouw materiaal zonder dat jij er fysiek bij hoeft te zijn.

Een goed voorbeeld van een videocursus is een trainingsprogramma van enkele dagen of weken waarin de klant per keer toegang krijgt tot een nieuwe module van jouw programma. Voor een cursus worden video’s door klanten het meest waardevol gevonden. Maar het kan nooit kwaad om het te ondersteunen met een uitgetypte tekst van de video of oefeningen.

 

 • Webinars

Een webinar is een uitzending door middel van beeld of geluid, waarin je uitgebreid een waardevol onderwerp behandelt. Tijdens de uitzending heb je de gelegenheid om de kijkers vragen te stellen die jij dan weer live kunt beantwoorden.

Je kunt je webinar opnemen met bijvoorbeeld een webcam, maar je kunt er ook voor kiezen om een schermvideo te maken met daarop een presentatie ondersteund door audio. Het is aan te raden de webinar ook op te nemen, zodat je later je klanten die niet aanwezig konden zijn toch nog een terugkijk moment kunt aanbieden.

 

 • Membership

Het meest waardevolle product dat je kunt bieden is toch wel een membership site. Dit is een website jouw doelgroep lid van kan worden door middel van een maandelijks of jaarlijkse contributie.

Op dit platform kun je al je kennis delen met de klant via een e-book, videocursussen, podcasts en oefeningen. Het kost relatief veel tijd om een membership of community op te bouwen en het kost nog veel meer tijd om het succesvol te maken. Maar als alles eenmaal staat is het mogelijk om een passief inkomen op te bouwen uit deze site. Let wel: je zult vaak nieuwe content moeten toevoegen, dus helemaal passief is het niet.

 

 

 

  Comment Section

  0 reacties op “Soorten digitale producten

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Phoenix WebsitePhoenix Website