Page content

Hoe kan ik klanten vinden voor mijn online programma?

Hoe kan ik klanten vinden voor mijn online programma?

Nieuwe klanten aantrekken en het warm houden van je bestaande klanten is ontzettend belangrijk voor je bedrijf. Je hebt tenslotte net een nieuwe online cursus gelanceerd en je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen deze gaan volgen. Maar ‘hoe kan ik klanten vinden voor mijn online programma?’ is een vraag die regelmatig gesteld wordt.

Hoe kan ik klanten vinden voor mijn online programma: Stappenplan

Maak gebruik van social media

Er zijn verschillende mogelijkheden om klanten aan te trekken. Misschien sluit niet alles bij jouw bedrijf aan en het is natuurlijk altijd aan jezelf om te bepalen welke jij fijn vindt.  Maar het is bijvoorbeeld een optie om verschillende social media kanalen in te zetten. Onderzoek wel voor dat je aan de slag gaat welk platform de juiste klanten gaat bereiken. Misschien is het delen van afbeeldingen op Instagram wel een uitkomst voor jou en je doelgroep. Of misschien zijn jouw klanten perfect te bereiken via een Instagramstory.

Facebook is een goed kanaal om een volging te bouwen. Hier is de doelgroep namelijk heel breed en divers en je bereikt er veel mensen mee. Zorg wel altijd voor een duidelijke “call to action” in je post en vergeet er geen foto bij te plaatsen. Je klanten vinden het ontzettend leuk om jou te leren kennen. Dus wanneer je een gezicht aan jouw dienst of product hangt zullen bezoekers uiteindelijk sneller vertrouwen in je krijgen. Onderschat nooit de kracht van een goede foto.

Verzamel testimonials

Een testimonal is een ander woord voor een referentie of review. Dit is een krachtig middel dat gebruik kan worden op je website, Google en Facebook. Het is ontzettend effectief om een klant iets positiefs te laten schrijven want dit werkt aantrekkelijk voor potentiële klanten die op dit moment nog in twijfel zijn om met jou in zee te gaan. Om je testimonial zo sterk mogelijk te maken is het aan te raden om altijd met een naam, foto en eventuele website te werken. Dit vergroot namelijk de geloofwaardigheid van de review. Heb je op dit moment nog niet voldoende klanten? Dan is het misschien een aanrader om een deel van je online cursus gratis weg te geven in ruil voor een positieve testimonial. Zo begint het balletje alvast te rollen en krijg je er misschien nog goede mond-tot-mond reclame bij.

Zet een waardevolle video in elkaar

Maak een informatieve video over jouw online cursus. Het is verstandig om in deze video in te haken op een veel voorkomend probleem van de ideale klant. Benoem daarbij ook dat je een online training aanbiedt om dit probleem te samen op te lossen. Nu moet je niet denken dat dit een mega lange video moet zijn. In tegen deel: je kunt het beter kort maar krachtig houden dan te veel vertellen. Mak mensen nieuwsgierig zonder te veel weg te geven.

Geef een webinar of ga ‘live’

Om je video en social media posts krachtiger te maken is een webinar of de Facbook live functie een goede aanvulling. Dit is namelijk de perfecte manier om de interactie met jouw ideale klant aan te gaan. Je kunt ze overtuigen van jouw expertise en je geeft ze de kans om je persoonlijk te leren kennen. Wanneer je ‘live’ gaat op Facebook is het mogelijk om vragen van de kijkers te beantwoorden. Zo kun je ze veel waarde bieden, oprecht verder helpen, een band bouwen en uiteindelijk wellicht een nieuwe klant van hen maken.

Zorg voor een goede landingspagina

Voor ieder product of dienst is een goede landingspagina nodig. Een pagina waarop mensen meer lezen over je product of dienst. Binnen de copywriting zijn er vaste handvatten voor een krachtige pagina die mensen tot koop aanzet. Er zijn meerdere manieren (long copy of short copy bijvoorbeeld) en per doelgroep verschilt het effect ervan.

Feit is echter dat je er met alleen een winkelwagentje echt niet gaat komen. Zeker niet als het om een maandelijks terugkerende investering gaat of een groter bedrag in 1x.

Word een autoriteit

Ook hierbij is zichtbaarheid, bekendheid en autoriteit status zeer belangrijk. Als je nog niet bekend bent in je werkveld ga je hard moeten werken om een bepaalde status te behalen. Richt je daar zeker in het begin op want zonder bekendheid en zichtbaarheid is groot succes geen garantie.

Stop met wanhoopspogingen

Te vaak zien we berichten als ‘koop nu mijn cursus’ ‘je moet echt NU instappen want de voorwaarden zijn briljant’ ‘mis dit niet!’. Dat is wanhopig. Dat stoot mensen af. Stop daarmee. Een facebook bericht delen dat iemand nu écht in je membership moet komen, is alleen vanuit jezelf en je drang om klanten (of geld) geschreven. Werkt niet.

Kom vanuit waarde, laat mensen zien wat ze bij je kunnen krijgen en wat ze mogen verwachten. Kom met ze in gesprek om te ontdekken of ze werkelijk geschikt zijn voor je product. Deel gratis kennis. Heel veel gratis kennis. Bouw een band op met je toekomstig klant in plaats van te blijven schreeuwen om klanten. Je staat niet op de markt.

En vanuit die band, vanuit die waarde, vanuit het gebouwde vertrouwen, komen klanten.

Heb een goede email automatisering

Zorg dat je een goed opgezette email automatisering hebt. Geef iets gratis weg, verzamel het email adres op de juiste lijst en werk vervolgens met segmentaties. Zodat de juiste persoon het juiste mailtje krijgt met de informatie die voor diegene relevant is. Iedere klant is in een ander stadium van koop. Sluit daarop je marketing aan.

Door veel waardevolle mailtjes te sturen op de juiste manier en een goede frequentie, bouw je ook via deze weg weer een sterkere band met je klant.

Want dat is uiteindelijk waar alles op terug komt: Mag de klant jou? Vind de klant je product goed? Vertrouwen ze het bedrijf dat er achter zit?
Als je op die drie punten een 10 scoort, komen de klanten bij je binnen. Scoor je die 10 nog niet overal, blijf er dan aan werken.

  Comment Section

  0 reacties op “Hoe kan ik klanten vinden voor mijn online programma?

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Phoenix WebsitePhoenix Website