Nog even kort naar Tenerife, 12 weeks out voor permanent vertrek| LSOB
Nog even kort naar Tenerife | 12 weken voor vertrek Dagboek

Nog even kort naar Tenerife | 12 weken voor vertrek Dagboek

We zijn momenteel nog 12 weeks out. Ofwel, nog 12 weken voor we in Bali zijn of net aankomen die dag. De weken gaan zo mega snel, dat is ongekend.

Op dit moment zitten we in ons tweede huis in Tenerife, typ ik dit in Word want ik kan niet inloggen op de website en wachten we rustig af tot dat wel weer lukt. Wellicht pas na het weekend want we gaan op vrijdag (nu is het dinsdag) naar huis 3 en dat is in de bergen zonder (goed) internet.

Behalve kleine dingetjes zoals dit, wat overigens in NL ook af en toe voorkomt dus niks met ‘het buitenland’ te maken heeft, vallen we weer steeds meer in ons leefpatroon dat we willen. Constant ontspannen en rustig gevoel, af en toe momenten met heel veel druk of met tegenslag op tegenslag, maar vooral een constante staat van geluk, blijheid en dankbaarheid.

Het is en blijft snoeihard werken omdat we onze zakelijke en privé doelen willen combineren en beide heel veel van ons vergen, maar het is het hoe dan ook waard.

Eind september op blote voeten over straat struinen, al 13 dagen lang geen schoeisel aangehad hebben met uitzondering van 2x vibrams in de zee (want wat heb je nodig als blote voeten het favo schoeisel is? 😉 ), minimaal 10 uur per dag rond lopen in hempjes, korte broeken of minder als we dat willen, alles kan.

De tijd aan onszelf. Ons leven aan onszelf. Ons wel of niet behalen van doelen aan onszelf, alles is aan onszelf. Dat is soms echt super irritant (want verrassing: niks komt aanwaaien en al klinkt het super ontspannen en is het dat ook, we nemen nog steeds geen genoegen met middelmatig, dus we moeten (en willen) meer doen dan alleen chillen) maar is tegelijkertijd fantastisch.

jeanet in tenerife

Werken onderweg

Wat we al veel hebben ervaren tijdens alle weken dat we op reis waren dit jaar, is dat werk en reizen prima te combineren is voor ons. We hebben grote doelen dus we werken hard, veel maar vooral ook slim en effectief. Nu op reis kunnen we versnelling 6 afwisselen met de cruise control terwijl we in de zon liggen op het dakterras. En die afwisseling maakt alles heerlijk.

Er zijn soms wat praktische dingen om rekening mee te houden, zoals het boekhoud programma dat niet overal werkt, internet kan soms te zwak zijn voor skype (maar daar zoeken we wel goed de huizen op uit of houden we rekening mee met plannen), geen goede werkplek voor 2 mensen (werken op tuinstoelen meerdere uren per dag is niet ideaal voor ons lijf), vimeo dat niet overal werkt en waar wij onze video’s voor cliënten op uploaden. Praktische zaken die ons af en toe iets minder effectief maken maar die op het grote geheel geen enkel punt zijn.

Balans houden

De balans houden zijn we ondertussen heel goed in. Af en toe lopen we onszelf iets voorbij omdat we een deadline hebben, onszelf de druk flink opvoeren om onze doelen onwijs groot te maken voor een maand of omdat we simpelweg vergeten om meer rust in te plannen omdat we in de flow zitten.

Dat is ook een reden dat wij lange tijd op 1 plek willen zijn vanaf half december. Wij voelen ons het beste als alles in ons lijf als totale ontspanning voelt. Moeten verkassen naar een nieuwe plek vinden we zo nu en dan heel lekker maar minimaal 1 maand ergens zitten vinden we het meest fijn.

J&J wereldreis aan het maken

Kleine obstakels

Het reizen dit jaar is allemaal ter proef op het echte werk. Ervaren hoe alles gaat, wat wel en niet werkt en hoe we alles gaan aanpakken.

Wat we onder andere ervaren hebben is dat de kans op slechte bedden zeer groot is, we hebben niet vaak een bed dat ons laat uitrusten. Nu klinkt het heel suf maar mijn lijf is heel gevoelig voor slechtere bedden, en slechter is alles dat zachter is dan keihard. Bedden waar de meeste mensen geen last door ervaren resulteren bij mij in uitputting en veel pijn. Ik weet ook dat als ik na een kleine week in een nieuw bed steeds iets meer slaap nodig heb en vermoeider wakker word, dat ligt aan het bed. En daar is niet altijd wat aan te doen.

Een ander simpel ding is koelkasten of kook mogelijkheden. We zoeken het er op uit maar zoals nu is onze koelkast vol na 1 bak kwark, 2 pakken kip en kaas en een doosje eieren. Kan gewoon niet erg veel in ;).

Andere opvallendheden

Wat we ook keer op keer weer merken is dat je niet 7 paar sokken mee hoeft naar landen met 30+ graden (wat ik wel structureel doe, hoewel het eerst 7 paar + dikke sokken + korte sokken + geiten wollen sokken was, dus er is verbetering), dat zelfs al hebben we 3 korte broeken en 3 hempjes mee we als nog met 2 of minder door kunnen omdat je onderweg altijd kunt wassen als het nodig is.

Aanpassen op de ritmes in de betreffende landen is ook aan te raden. Zo waren we later op de avond altijd te laat voor restaurants en supermarkten in Bali, zijn we hier in Tenerife vroege vogels en gaan wij zo ongeveer naar bed als zij nog beginnen met avond eten en zijn ze niet overal midden overdag open met de winkels. Nu doen we nog steeds veel zoals we gewend zijn en gaan we naar de Lidl of andere grote supermarkten als die er zijn om ‘gewoon’ eten te hebben. Vanaf december gaan we mee in de flow, in het locale eten en passen we ons aan. Iets waar we ook veel zin in hebben.

De laatste ‘oefen reis’

De Tenerife reis is onze laatste reis voor we op pad gaan. Dit oefen jaar heeft ons geleerd hoe we het niet willen, hoe we het wel willen, wat werkt en niet werkt en wat voor ons optimaal is. En dat is heel waardevol (en handig).

Op 9 oktober zijn we weer in NL en gaan we de laatste dingen in orde maken. Het huis is al zo goed als leeg als het gaat om persoonlijke spullen en troep, maar toch is er nog veel op te ruimen, weg te geven en in orde te maken. Dus dat ook die weken voorbij vliegen, weten we wel zeker. En dan gaat het écht beginnen!

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website