Tickets zijn geboekt! | 5 weken voor vertrek Dagboek | LSOB
Tickets zijn geboekt! | 5 weken voor vertrek Dagboek

Tickets zijn geboekt! | 5 weken voor vertrek Dagboek

Nog 5 weken op de teller. Over exact 5 weken hebben we onze laatste dag in Nederland voorlopig. Over 5 weken en 1 dag staat onze vlucht geboekt en vertrekken we met alles wat we op dat moment bezitten naar Bali om van daaruit met een blanco plan van aanpak de wereld te gaan zien.

Tickets geboekt

Een paar dagen geleden moesten we er aan geloven, en hebben we onze tickets geboekt. Iedere week dachten we ‘komt nog wel’, maar met nog 5 weken te gaan werd het hoog tijd. We hebben tickets nodig om een visum te regelen en om een visum te regelen kun je enkele weken kwijt zijn waarbij het paspoort is opgestuurd. Niet handig als dat paspoort pas terug zou zijn op een moment ná vluchtdatum.

19 december om 15.45 uur vertrekken we vanaf schiphol. Rond 17 uur Bali tijd komen we op 20 december aan. Een vlucht van nog geen 18 uur dus dat valt mee. We vliegen 13 uur naar Java, wachten daar 2 uur en vliegen dan door naar Bali. Dat is 7 films die we kunnen kijken onderweg.

Hoe doe je dat met werk?

Die vraag kregen we wederom. We krijgen hem wel vaker en het antwoord is altijd hetzelfde: We blijven doen wat we doen, er verandert helemaal niks. Want heel simpel, we hebben de afgelopen twee jaar alles omgevormd tot volledig online en kunnen sinds de zomer van 2015 werken vanaf waar we willen. Online werk bindt ons aan geen enkele locatie, behalve aan een locatie waar internet is. En die plekken zijn er genoeg in de wereld.

Wat er alleen verandert is onze tijdszone en that’s it. En natuurlijk het feit dat we niet met een winterjas, sjaal, thermo-ondergoed en bevriezingsverschijnselen naar de supermarkt hoeven lopen, zoals gister.

Het coachen, de online programma’s, alles is zoals het is en kan uitgevoerd worden van over heel de wereld. En dat gaan we dan ook zeker doen.

Jeanet werken aan zwembad

Het afgelopen half jaar

Het afgelopen half jaar vloog voorbij. In mei 2016 kwamen we in aanraking met Straight Line Business School, begin juni zijn we daarmee van start gegaan. We zijn nu ruim 5 maanden verder en in die 5 maanden is onze manier van bedrijfsvoering, onze aanpak, onze groei niet te vergelijken met de jaren ervoor. De jaren ervoor waren gewoon goed, gewoon gemiddeld, lekker prima. De laatste 5 maanden waren naast keihard bikkelen – wat de jaren daar voor overigens ook was – een spiraal van groei, overwinning, tegenslag, klotenmomenten en ongeëvenaarde successen op alle vlakken.

Een half jaar geleden hadden we één idee en dat was dat we wat wilden veranderen zodat we onze persoonlijke en zakelijke doelen in een rapper tempo waar konden maken.  Een half jaar geleden stelden we doelen op die we toen bijna onoverkomelijk groot vonden en we hebben ervaren dat we met de juiste stappen, de juiste hulp en de juiste instelling bergen kunnen verzetten en veel sneller veel verder kunnen komen dan we ooit voor mogelijk hielden.

straight line business

Permanent op vakantie

Het voelt alsof we permanent op vakantie gaan. Voelt niet alleen zo, is ook zo’n beetje zo. Natuurlijk werken we gewoon op reis en zullen we makkelijk aan 8 uur per dag komen, vrijwel iedere dag. Simpelweg omdat we grote doelen blijven stellen en heel erg van werken en groei houden.

Dat werk en reizen probleemloos te combineren is hebben we alle afgelopen reizen van dit jaar al ervaren. En naast het werken en door groeien, hebben we nog een heel groot deel van de dag over om het leven te leiden dat we willen. Waarin we nieuwe dingen leren, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe ervaringen op doen en van land naar land gaan wanneer, hoe en waar we willen. Eén derde dag slapen, één derde dag werken, één derde dag vakantie, en dat dag in dag uit.

Precies zoals we ons voorstelden toen we onze doelen tot actieplannen omzetten en besloten onze dromen waar te maken.

En nu?

Er staat nog een schuur vol gereedschap en een kast met kleding die uitgeruimd moet worden, (foto)boeken moeten in een doos om ondergebracht te worden en er staan nog enkele uitjes met vrienden en familie op de planning. En dat is het wel zo’n beetje. Het valt ons nog steeds hard mee wat er komt kijken bij permanent op wereldreis gaan. Het klinkt ingewikkelder dan we het ervaren.

En naast deze dingen is het verder vooral door blijven knallen met onze andere doelen. Want niet alleen op reisvlak hebben we dromen en doelen die behaald worden, ook op zakelijk vlak blijven we door stormen. Die combinatie, groei op alle vlakken tegelijk, is soms overweldigend maar vooral erg fijn. Het laat ons keer op keer zien dat we in staat zijn ons leven op alle gebieden helemaal zo te vormen als we zelf willen.
Dat is pas echte vrijheid.

De uitjes die ondertussen al geweest zijn en zéér de moeite waard waren:

Ezelwandelen met Pompon de ezel en mama

Naar Safari Park BeekseBergen met Hilrieke

 

Rijkdom omarmen in het casino en Valkenburg verkennen met papa

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website