Straight Line Business School: positieve veranderingen | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
25 juli 2016 

Straight line business school: Hoe we veranderen als personen [deel 4]

Zoals je ondertussen vast gemerkt hebt, hebben we grote doelen en zorgen we ervoor dat ze waargemaakt worden. Een reden van onze keus om te gaan werken met Straight Line Business School is dan ook omdat we weten dat mensen die veel bereikt hebben, ons kunnen helpen datgene te bereiken dat wij willen bereiken.

Reacties als ‘moet je niet eerst zelf fouten maken’ zijn prima reacties, maar niet de opmerkingen waar wij ons in kunnen vinden. Voor goede coaching krijg je niet alleen de coaching die je beloofd is, maar veelal ook een totaal nieuwe blik op je eigen leven. Dat is mooi omdat we daardoor ineens kansen zien die we nooit zagen, mogelijkheden grijpen die er eerst niet waren en durven veranderen. Vooral dat laatste is noodzakelijk.

Na 3 maanden ken je jezelf niet meer terug

Dat was wat ons verteld werd toen we de coaching zouden starten. En eerlijk is eerlijk, vooraf dachten we ‘nou, business coaching is inderdaad een onderdeel waar we veel van leren, maar op persoonlijk vlak zijn we echt al heel ver.’ Hoe lief was dat?!

Nu merken we wel dat we al een heel grote basis hadden op persoonlijk ontwikkelingsvlak en absoluut niet bij de basis hoefden te starten. Maar nu we in deel 2 van de coaching zitten, merken we hoe anders we ineens geworden zijn. Waar we begin juni heel tevreden waren over bepaalde dingen die we deden, zijn we nu een maand later ontevreden. In die zin dat we het absoluut niet meer vinden aansluiten bij wat we willen uitstralen, bij wie we zijn. En dat laatste, dat is het mooie en opmerkelijke tegelijk.

you do you

Zijn wie je moet zijn om te komen waar je wilt komen

Aan discipline hadden we al geen gebrek, en toch is dat nog fors toegenomen. Met hard durven zijn hadden we geen moeite en toch is dat naar een volgend level gestegen. Kritisch met onze tijd en de mensen waar we mee om willen gaan zijn we al jaren, en ook dat is nog flink veranderd. Maar dat niet alleen.

Ook zien we dingen zoals we ze eerst niet zagen, zijn we van de één op andere dag heel opgeruimd. Dragen we kleding die we normaal ‘voor netjes’ droegen nu terwijl we thuis zitten te werken. Hebben we een heel andere lat als het gaat om energie en vitaliteit. Spelen we geen klein spel meer maar spelen we het zeer groot. Waar eerst cheap-ass sieraden lagen liggen nu alleen nog maar swarovski sieraden te glimmen. Dat is ‘ineens’ zo geworden.

Door nog kritischer te kijken naar wat we willen bereiken, zijn we nog kritischer gaan kijken naar hoe we ons moeten inzetten. Zijn we nog kritischer gaan kijken naar dingen die ons in de weg staan en zijn we (voor het eerst in ons leven) kritisch gaan kijken naar wat voor kleding en sieraden we dragen en wie we willen zijn.

Om succesvol te zijn met je je succesvol gedragen

Raar is dat, vinden wij, dat door één keus, letterlijk alles anders wordt. De snelheid waarmee we resultaat creëren, de standaard die we aanhouden, de manier waarop we denken en handelen, alles gaat samen.

En uiteindelijk is het heel logisch te verklaren; om succesvol te zijn moet je succesvol handelen. Om succesvol te handelen moet je je succesvol voelen. Om je succesvol te voelen moet je keuzes maken die daar voor jou bij aansluiten. Dat gaat geleidelijk, en als het gebeurt dan sta je verstelt van het resultaat dat je daarmee gaat creëren.

Door enkele kleine keuzes (want laten we wel zijn, vroeg ons 2 maanden geleden en dan zouden we gezegd hebben ‘wat maakt het nou weer uit wat voor kleding en sieraden je draagt?’) kun je de uitkomst van je gehele leven bepalen.

Begin met deze 39 tips
Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis gids
Wij hebben ook een hekel aan spam

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website