Zoku Amsterdam | 15 weken voor vertrek Dagboek | LSOB
Zoku Amsterdam, een werkdagje uit | 15 weken voor vertrek Dagboek

Zoku Amsterdam, een werkdagje uit | 15 weken voor vertrek Dagboek

Op dit moment zijn wij in Zoku Amsterdam. In een ruimte ideaal voor digitale nomaden. Met comfortabele banken en uitzicht op de stad hebben we een kamer voor onszelf. Eén stap buiten onze kamer kom je rechts in een ‘inham’ in de muur, een soort bedstee, waar een tafel staat om te werken. Aan de linker kant zie je een grote hoekbank en lange tafel vol mensen met laptops en werkspullen.

Iets verderop is een andere inham, vol planten, een mooie hangstoel en chill plek. Loop je iets verder dan kun je volop drinken bestellen en muntwater tappen. Aan de overkant van deze grote woonkamer vol like-minded people staan verschillende banken, tafels en stoelen. Iedereen rustig aan het werk, achtergrond muziekje op en een ontspannen sfeer. Lopen we nog wat verder dan komen we in een open restaurantje vol verse producten, een uitgebreide menu kaart van eenvoudige en snel bereide maaltijden. Achter het restaurantje vind je verschillende afgeschermde kamers, alles met ramen en heel open, maar toch afgeschermd, als je meer privé wilt werken of een vergadering hebt.

Het fijne van plekken zoals Zoku vinden we het mega snelle internet, de rust en alle fijne mensen die hier zijn. Iedereen is ontspannen, iedereen doet zijn ding en het voelt als één grote woonkamer.

Een woonkamer waar je ook kunt ping-pongen of tegen een bokszak kunt slaan. Of in hangende stoelen kunt zitten, in hangmatten buiten kunt liggen of lekker buiten kunt werken op de verschillende balkons.

De manier van werken en ontspannen tegelijk die we geweldig vinden.

Jeanet buiten werken

Nog 15 weken tot ons grote vertrek: De laatste open eindjes

Op dit moment komt Esther Jacobs binnen lopen in de ‘woonkamer’. “Hoi, ik geef hier een workshop vanavond, is er een kamer vrij?” vraagt ze. Voor Esther komen we hier. Zij is ons vele jaren geleden voorgegaan in het digitale nomadenschap en heeft zo ontzettend veel ervaring, dat zij dé vraagbaak is als het gaat om alles rondom digitale nomade zijn of worden.

Vanavond tijdens de workshop krijgen we de laatste beetjes informatie die wij zoeken voor we echt weg kunnen in december. Vragen over een Nederlands bedrijf en wonen in het buitenland, btw en belasting vragen, wereldburgerschap, verzekeringen, handigheidjes, telefoons en bellen in het buitenland. Allemaal praktische dingen die nu handig zijn om te ontdekken.

Want met nog 15 weken op de teller en tussendoor 3 weken in Tenerife, is het tijd om de laatste open eindjes te dichten. Voor je het weet zitten we in het vliegtuig op weg naar de rust en ontspanning in Bali. Een relaxt leven tegemoet zoals we vandaag weer kunnen ervaren in Zoku.

Doen wat je wilt, wanneer je het wilt en waar je het wilt, de wereld kunnen zien, mensen leren kennen en ons bedrijf maximaal kunnen runnen; onze ideale wereld. Nog 15 weken te gaan.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website