Je dromen achterna? Wij zijn benieuwd hoe jouw jaar eruit zag. | LSOB
Je dromen achterna: 2016 was een goed jaar

Je dromen achterna: 2016 was een goed jaar

Wat is 2016 een fantastisch jaar.  Naast dat ik veel gewicht ben kwijtgeraakt heb ik ook eindelijk mijn droom en passie in het leven gevonden! Het jaar waarin je dromen achterna gaan centraal stond.

Van een vaste baan…

Inmiddels werk ik al tien jaar in het bedrijfsleven. Iedere dag van 9 tot 5 was niet bepaald mijn droom maar vanuit een studie directie secretaresse rolde ik zo het bedrijfsleven in. Na een jaar kwam ‘Is dit het nou?’ voorbij in mijn hoofd. Ik werd er gewoon niet blij van. Het betaalde lekker, zeker. Maar om nou te zeggen dat ik er energie van kreeg. Nee.

Het uitwerken van een droom

Van het een kwam het ander en zo zit ik tien jaar later nog steeds in het bedrijfsleven. Dit keer wél met een idee welke richting ik op wil. Het hebben van zo’n idee is fijn, het geeft richting en het geeft het gevoel dat je een doel hebt. Mijn doel is het coachen en begeleiden van diabetici richting een gezonde levensstijl. Vooralsnog probeer ik anderen te inspireren via mijn Instagram account en mijn website (en blogs zoals deze!) maar de gedachte erachter is groter.

Om dat te kunnen bewerkstelligen moet ik aan de bak. En hard ook. Vandaag heb ik mij dan ook ingeschreven voor de studie Voeding en Diëtiek. Want alleen met de titel Dietist mag ik mensen met diabetes begeleiden richting die gezonde levensstijl.

Onzekerheden op mijn pad

Spannend vind ik het, eng ook. Want ja, straks bak ik er helemaal niets van. Of heeft er niemand interesse in mijn diensten of behaal ik die studie helemaal niet. Het worden 4 jaren waarin ik mij ga toeleggen op mijn droom. Niet alleen op financieel gebied maar ook op sociaal gebied zal er het een en ander moeten wijken. Het hoort erbij als je je dromen wil waarmaken.

Zo’n studie zorgt bij mij dus voor wat extra spanning en druk. Wat weer resulteert in bloedsuikerwaardes die wat meer schommelen. Gek eigenlijk dat zo’n zelfopgelegde spanning een verandering kan veroorzaken waar je zelf niets aan kan doen. Het is niet anders, schouders eronder en die bloedsuikerwaardes weer onder controle krijgen.

Je dromen achterna: 2016 was een onwijs tof jaar!

Wat heb ik veel bereikt dit jaar. Ik liep de 10 kilometer tijdens de marathon van Rotterdam, ik doe mee aan de bruggenloop in november, ben ik gestart met mijn bedrijf Fit with Diabetes en inspireer en help ik anderen met diabetes bij het behalen van fysieke doelstellingen.

Allemaal ‘fysieke’ overwinningen waar ik ontzettend trots op ben al is er een ding waar ik het meest trots op ben van allemaal.. Ik ben in mijzelf gaan geloven en zie vragen om hulp niet meer als erg maar als noodzakelijk om vooruit te kunnen. Mijn faalangst steekt nog steeds af en toe de kop op maar heeft niet meer de overhand. En dat voelt zo goed.

2016, van mij mag je nog heel lang duren. Beloof me dat je nog even door blijft gaan? Dan beloof ik dat ook.

Liefs, Irene

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website