De laatste voorbereidingen | 2.5 weken voor vertrek Dagboek | LSOB
De laatste voorbereidingen | 2.5 weken voor vertrek Dagboek

De laatste voorbereidingen | 2.5 weken voor vertrek Dagboek

Ik weet nog dat ik in februari dit jaar terug kwam van mijn eerste keer dry needling. Dat was tot dan toe de meest intense pijn die ik zelf had opgezocht en laten gebeuren. In februari leek december nog heel ver weg.

Afgelopen week liep ik terug van één van de laatste keren dry needling. Het afgelopen jaar ben ik iedere week 2x heen geweest, de laatste paar weken 1x omdat het goed gaat en natuurlijk ging ik tijdens onze reisweken niet. Afgelopen keer was de pijn vrijwel afwezig en werden de laatste 2 afspraken ingepland. Ineens is december heel dicht bij.

De laatste voorbereidingen

Als je de verhalen al langere tijd volgt weet je dat het wat ons betreft weinig voorstelt om op permanente wereldreis te gaan. Beetje opruimen, huis te koop/te huur zetten en afwachten, nog meer opruimen, dingetjes aanschaffen om comfortabel te kunnen werken overal op de wereld, nog meer opruimen, gym verkopen, visum aanvragen en de laatste restjes in huis opruimen.

No big deal.

Zo ervaren we het nog steeds, hoewel John sinds gister een soort onrust heeft. Heeft ie altijd als we grotere stappen gaan ondernemen. Vorig jaar deze tijd waren we aan het voorbereiden op onze eerste ‘echte’ reis, ook naar Bali, om te testen of John het reizen wat zou vinden en of hij zou kunnen/willen werken overal op de wereld.

Zijn baan was net opgezegd en alle mogelijkheden lagen open. Ook toen heeft hij veel onrust gehad. Om maar niet te spreken over ergens in april 2015 toen ik vertelde dat hij eind dat jaar zou kunnen stoppen met werken, dat was een soort next level onrust ;). Overigens wel positieve ‘ik heb er zin in maar denk dat ik dingen vergeet dus ik moet bezig blijven’ onrust.

Mijn onrust vormt zich in omgekeerde nesteldrang. Er is werkelijk niets meer wat ik nu nog kan opruimen. Heel eerlijk gezegd was ik liever gister dan vandaag al gegaan. Maar goed, geduld is nog even nodig. Over 3 weken wonen we in Bali, over 2.5 weken vertrekken we uit NL. Bizar. Bizar gaaf!

John en Jeanet in het bos

Grote opruiming

We hadden gedacht dat we nog maar echt heel weinig spullen zouden overhouden maar ondertussen staan er 9 volle verhuisdozen. 3 daarvan met onze eigen spullen (1 met boeken, 1 met diploma’s etc. en 1 met al mijn kleding + tassen + schoenen die ik hier houd wat bijzonder weinig is en 7 dozen vol met spelletjes, Donald Duck pockets en foto boeken die niet van ons zelf zijn maar hier wel opgeslagen lagen). Er zullen nog 2-3 dozen bij komen denk ik en dan zijn onze persoonlijke bezittingen te verzamelen in 5-6 dozen. En natuurlijk de spullen die in onze backpacks mee gaan.

Bijzonder weinig spullen

Veel opruimen maakt dat ik steeds meer ontdek hoe weinig je nodig hebt om te kunnen leven. Neem nou die spelletjes die hier letterlijk al 20 jaar in de kast liggen (nog van de tijd voordat wij het huis van mijn ouders overkochten), ik weet zeker dat 90% daarvan de afgelopen 10 jaar niet gebruikt is. Of kleding.

Ik weet nog dat ik begin dit jaar al begon met minimaliseren van mijn kleding en toen dacht dat ik tot het absolute minimum gegaan was, tot ik nog een keer of 3 mijn kleding kritisch ging bekijken. Ondertussen zijn er nog 2 overhemden, 2 broeken, 2 lange shirts en 1 sport-setje over dat hier blijft en neem ik mijn zomer-kleding mee in de backpack. En van de kleding die hier blijft zou ik met de helft ook prima uit kunnen. Je kunt niet veel variëren op zo’n manier maar ‘nodig’ is het ook niet om meer te hebben.

Leeg huis en lege gym

Ons huis is ondertussen flink leeg. John moet zijn kleding nog uitzoeken, de laatste dingen uit de schuur opruimen, we moeten nog een bureau verkopen, en nog even bepalen of de toekomstige huurder alle spullen die er nu in staan kan/wil houden of niet.
Aanstaande zaterdag wordt onze sportschool leeg gehaald door de nieuwe eigenaresse dus ook dat is dan leeg en weg. En dan hoeven we alleen nog maar de slaapkamers boven opnieuw in te richten – op dit moment hebben we 1 master bedroom waarin we allebei een twee persoonsbed naast elkaar hebben staan, zodat we beide mega ruimte hebben maar wel naast elkaar slapen en gek genoeg vinden de meeste mensen dat vreemd. Dus we gaan de overige 3 slaapkamers ook vullen met ‘normale’ slaapkamer dingen, zoals dus een bed.

De tijd vliegt

Ik vind altijd al dat de weken heel snel gaan, en ik blijf het vinden. Voor we het echt beseffen liggen we in de hangmat op het dakterras bij Michiel in Bali, de man waarvan we het huis gaan huren de eerste maand. Tot die tijd gaan we nog 2.5 weken hard aan het werk hier, onze december-goals waarmaken en genieten van de laatste periode dat we echt een eigen huis hebben op deze aardbodem. Hoewel het ons eigen huis blijft, is het toch minder eigen zodra het verhuurd is voor onbepaalde tijd.

Uitje 5/6 gehad.

Mijn afscheids-uitjes gaan trouwens ook gewoon door ;). Richard heeft hier pas geleden een dag of 5 gelogeerd (we hebben zelfs speciaal een slaapkamer die bestempeld is als ‘Richards slaapkamer’ omdat hij de enige persoon is die hier vaker meerdere dagen achtereen is als soort van huisgenoot), en met hem ben ik naar de Efteling geweest. Heb ik te weinig beeldmateriaal van om een vlog van te maken – we hadden het te druk met ons verwonderen.

Afgelopen weekend was het tijd voor uitje 5/6 met Paul op pad naar de vuurtoren in Westmaas én naar Avifauna. Het verloop van beide dagen én ons glijbaan avontuur waren allemaal opmerkelijk en geniaal ;).

A.s. maandag is het laatste uitje dat voor nu op de planning staat als afscheidstournee en daarna is het nieuwe begin in zicht!

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website