Die digitale nomaden die óók financieel vrij zijn | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
8 augustus 2016 

Die digitale nomaden die óók financieel vrij zijn

In oktober 2015 schreef ik het volgende:

” Zoals ik al vertelde gaan we niet eerder dan over zo’n 1.5 jaar op zijn vroegst, maar staan er in de tussentijd wel proef-reizen aan op de planning en andere stappen.”

15 oktober 2015 zetten we onze eerste stappen als digitale nomaden. Op die dag schreef ik het eerste artikel over ons doel om op permanente wereldreis te gaan. Volgens mijn eigen inschatting vorig jaar zouden we op zijn vroegst pas half april 2017 op reis gaan, áls we dan al op reis zouden gaan.

Op dit moment, 8 augustus 2016 blijkt dat doelen eerder werkelijkheid kunnen worden als je maar bereid bent hard te werken.
Hard werken is wat we de afgelopen 8 maanden gedaan hebben. We wilden zo snel als mogelijk ons reizigersdoel waarmaken. Hoe eerder hoe beter vonden we, en vinden we nog steeds.

In die 8 maanden zijn we tussendoor naar Bali, Malta en Ibiza geweest, zijn we op de boerderij in Zuidwolde Drenthe geweest en gaan we daar aankomend weekend weer enkele dagen op de boerderij en de beesten passen en hebben we onze business naar het volgende level getild. Niks staat stil, alles gaat op volle toeren. Aanstaande september gaan we nog op reis maar we weten nog niet waarheen en 19 december 2016 – ruim 4 maanden eerder dan we vorig jaar konden bedenken – gaan we permanent op reis.

Wat is permanent wereldreizen?

Wij zijn graag non-stop in zonnige gebieden, dichtbij stranden, rivieren, watervallen en/of andere plekken waar je altijd op blote voeten en in korte kleding kunt rond lopen.

Behalve dat we simpelweg van lekker weer houden en ons daar mega ontspannen door voelen, willen we ook de hele wereld zien. Wat we bedoelen met permanent wereldreizen, is dat we permanent over de wereld gaan reizen (wauw. Thanks voor de heldere uitleg! 😉 ).

Concreet houdt dat in dat we wonen waar we willen, wanneer we willen en hoe lang we willen. Soms zijn we in Nederland, vaak niet. Soms zijn we in koudere gebieden – of niet – en meestal zijn we op plekken waar we ons volkomen ontspannen voelen. We zijn altijd op plekken waar we werk kunnen blijven voortzetten. Hoewel ons volgende doel is om in 2017 regelmatig een maand offline te kunnen maar hoe we dat gaan vormgeven zien we nog wel, eerst focus op doel 1.

We doen simpelweg wat we willen, wanneer we willen, hoe we het willen en waar we het willen.

Permanent wereldreizen houdt ook in; “Ik heb niet zo’n zin meer om hier te wonen, zullen we aankomende week het vliegtuig pakken richting X? ” en dat vervolgens kunnen doen. Dat lijkt ons echt geniaal! En dat is wat we zoeken; de maximale vrijheid om te wonen, werken en reizen waar, wanneer en hoe veel we willen. Soms een week op 1 plek, soms enkele maanden, soms een dag. Soms in Nederland, vaak niet.

John locatie onafhankelijk

Permanent reizen zónder krap bij kas te zitten

Reizen wordt vaak als duur gezien. Als luxe. Luxe is het. Duur kan het zijn maar hoeft niet. Wat we echter wel hebben ervaren nadat we dit jaar met veel digitale nomaden en reizigers hebben gesproken, is dat er vaak ruildiensten worden verleend – kun je een website bouwen voor ons hotel? Cool, dan kun je een week gratis logeren – zoiets. Voor sommigen is dat een hele sport en vinden ze het geweldig om met nagenoeg nul euro toch te kunnen overleven.

Lijkt ons verschrikkelijk.

Dus daarom besloten we ook om het anders aan te pakken dan veelal gedaan wordt. Er zijn namelijk vaak 2 scenario’s die we veel hebben gezien/gehoord:
Scenario 1: Sparen voor de komende jaren, er tussenuit gaan en ondertussen wel werken maar merken dat er sneller geld uit gaat dan inkomt en vervolgens het reizen moeten afbreken of moeilijk rond kunnen komen.
Scenario 2: Zonder spaargeld – of een klein beetje – op pad gaan en ruildiensten verlenen, in hostels logeren en zo goedkoop mogelijk leven.

Wij gaan voor scenario 3: Zorgen dat we goed verdienen, niet van spaargeld hoeven te leven en niet alleen in manier van leven vrijheid ervaren maar ook financiële vrijheid. En dat is wel vrij hard werken in de periode die er aan vooraf gaat hebben we gemerkt ;). Maar zoals we nu al onze bedrijfstakken hebben opgebouwd en aan het draaien hebben, is het zoals we willen en is de groei constant aanwezig.

Dit niet zonder geld op reis willen en onszelf meer dan voldoende kunnen onderhouden financieel is iets dat helemaal niet heel vanzelfsprekend is tussen alle reizigers. Sterker nog, we hebben er tot nu toe nul ontmoet. Iedereen die we tot nu toe gesproken hebben vindt het geweldig om van ruildiensten te leven en vindt het prima om in hostels e.d. te overnachten.

Niks mis mee, maar we vermoeden dat het ook anders moet kunnen en dat is dan ook waar we voor gaan ;). Want heel eerlijk, we werken liever hard en gewoon ‘normaal’ a.k.a. meerdere uren per dag, zodat we daarnaast enkele uren op pad kunnen om nieuwe plekken te verkennen. Waardoor we niet moeilijk hoeven te doen met plekken waar we logeren of maar moeten hopen dat we ergens een ruildienst kunnen leveren. We hebben alles zelf in de hand dus we gaan simpelweg zorgen dat we ons leven zo vormgeven als we willen.

Nog 19 weken tot vertrek

De komende 8 weken verandert er nog niet zo gek veel aan wat we doen. We werken hard, we willen zonder to-do lijst op reis gaan in december dus dat betekent even door bikkelen, we willen ons huis verkopen en anders gaan we het verhuren, we hebben een grote schoonmaak gepland staan zodat we maximaal gaan minimaliseren en kunnen leven uit een backpack en we moeten nog vliegtickets bestellen.

En nog 26 boeken uitlezen (geen grap) want dat is het doel voor vertrek. Maar verder is de voorbereiding niet bijster intensief. Lijkt het nu. Wel mega gaaf. Gelukkig vliegen de weken voorbij, we zijn meer dan ready 😉

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website