Creëer de ideale weg naar succes in drie stappen! | LSOB
In drie stappen de ideale weg naar succes

In drie stappen de ideale weg naar succes

De definitie van succes op vandale.nl is: suc·ces (het; o; meervoud: successen), 1. goede afloop, uitkomst of uitslag, 2. iets dat goed afloopt. Je hoort wel eens mensen zeggen dat je niet terug moet kijken in het verleden. maar is dat wel zo? Pas wanneer je terugkijkt kun je zien wat je bereikt hebt en of je geplande doelen ook echt successen zijn geworden.

Maar wat is succes nou echt?

Dat is voor iedereen anders. Voor Pietje betekent succes dat hij een goed lopend bedrijf heeft verkocht en meer vrije tijd heeft. Voor Mientje betekent succes dat haar kinderen het goed doen op school en zij het huishouden draaiende weet te houden. Klaasje heeft al vele prijzen gewonnen in de sport. En Loesje ziet haar succes in haar vrijheid tijdens het reizen over de wereld.

Succes is niet een universeel te benoemen iets. Het is voor iedereen weer anders en de kans van slagen van je succes ook. Heb je grote doelen die je wil laten slagen dan zal dat waarschijnlijk met vallen en opstaan gaan.  Heb je dromen die je kan opsplitsen in kleinere doelen? Dan zal de impact van een val wellicht minder groot zijn.

Kwaliteit of kwantiteit

Denk je voordat je denkt aan je dromen of doelen na of je voor kwaliteit of kwantiteit gaat? Vind jij het slagen van je doelen op een laag niveau prima? Of zet jij je persoonlijke zesjes mentaliteit aan de kant en wil je ervoor zorgen dat je het maximale behaald, uit alles wat je opstart? Laat jij successen bijdragen aan jouw kwaliteit van leven?

Prioriteiten stellen

Als je weet in welke mate jij je succes wilt behalen is het denk ik belangrijk dat je weet waar je prioriteiten liggen:

  1. Als je je droom als doel ziet wat je wilt behalen is de volgende stap om je droom op te splitsen in kleinere tussen doelen.
  2. Vervolgens ga jij die tussen-doelen in een prioriteitenlijst zetten. om letterlijk de weg naar jouw droom te kunnen visualiseren.
  3. Je gaat kijken wat er allemaal nodig is om die tussen-doelen te kunnen behalen en onderneemt vervolgens actie.

Een goede afloop

Een goede afloop van jouw dromen en doelen is niet altijd alleen afhankelijk van een goede planning en voorbereiding. Misschien kom je gaandeweg wel obstakels tegen die jouw succes in de weg kunnen staan, of de weg naar jouw droom of doel een andere wending geven. Met deze houding voorkom je een teleurstelling wat jou een gevoel van falen geeft. Zie die andere wending nooit als slecht of niet passend maar visualiseer het als extra mogelijkheid en geef nooit op.

Wat jouw invulling van succes ook is, succes is niet gebaseerd op perfectie of nooit fouten maken, maar gebaseerd op actie en doorzetten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website