Hoe creëer ik een geweldig leven dat mij blij maakt? | LSOB
De tip hoe ook jij een Kickassleven creëert

De tip hoe ook jij een Kickassleven creëert

Wanneer je echt serieus bent om een geweldig leven a.k.a KickAssLeven te creëeren, ongeacht hoe dat er voor jou uitziet, zullen er dingen zijn die je anders moet gaan aanpakken.

Een heel groot verschil tussen mensen die hun KickAssLeven werkelijk waarmaken en mensen die er enkel over praten, zit hem in werkelijk gaan doén wat je zegt.

Als je in cirkels blijft rond lopen en vaak zegt dat je ‘nu echt dingen anders moet gaan doen’.  Of ‘echt eens voor jezelf moet opkomen om die overuren te schrappen óf er betaald voor gaan krijgen’. Of ‘nu écht winstgevende acties gaat ondernemen binnen je bedrijf’. Zonder werkelijk dingen aan te passen, kom je altijd weer terug bij af.

Ook met je kickassleven kun je jojo’en

Enkele dagen als een eindbaas over de aardbol rondlopen en iedereen zeggen welke fantastische dingen je nu toch gaat doen. De week erna thuis blijven zodat je niemand onder ogen hoeft te komen omdat je, zoals wel vaker, toch weer terug gekrabbeld bent.

Iets willen doen, zonder het werkelijk door te zetten (en natuurlijk is het kloten als het moeilijk gaat, tuurlijk is het frustrerend als je weer op je bek gaat, maar hey that’s life) gaat je enkel gefrustreerder maken.

“Zoals hij, zo ga ik nooit worden”

Het gat tussen wat je wilt doen en wat je werkelijk doet wordt steeds groter. En ‘willen’ vermindert je energie, maakt je verdrietig of boos of geïrriteerd of terughoudend. Het willen zonder te doen laat je nog meer zien wat je niét hebt. Tot je uiteindelijk de persoon wordt waarvan je jaren geleden zei ‘zo word ik nooit, ik ga het wél anders aanpakken’, geworden bent.

Je keuzes, wel of niet doen wat nodig is, vormt je dagen. Je dagen vormen je weken en uiteindelijk vormen de keuzes jou tot wie je bent. Het is niet krachtig om een identiteit aan te nemen waar je niet gelukkig van wordt. En het is ook egoïstisch. Als jij niet tot je volle potentie gaat, als jij jezelf rot voelt over je niet behaalde doelen en dromen, hoe kun je dan de mensen om jou heen écht helpen?

Het is goed om dromen te hebben. Heel goed zelfs. Mits je bereid bent om wakker te worden en de dromen in werkelijkheid te gaan uitvoeren.In de ‘ik wil ik wil ik wil’ staat blijven, is simpelweg totaal zinloos en voert je enkel verder bij je KickAssLeven vandaan. En geeft je een rotgevoel, ook dat nog.

Een heel simpele oefening

Neem 20 minuten de tijd en besteed die tijd in stilte waarin je heel hard iets wilt:
De kamer die geverfd wordt.
Het verdienen van meer geld.
Meer bewegen en sporten.
Het verkrijgen van meer klanten.
Een baas die je beter behandelt.

En merk eens op hoe je je gaat voelen. Iets willen, er constant over blijven denken zonder wat te doen, geeft je een slechter en slechter gevoel.Besteed die 20 minuten aan het uitvoeren – het doén – van schilderen van de kamer, het noteren van 10 acties waarmee je meer geld kunt omzetten of aan sporten.

Met een confronterende uitkomst

Totaal andere uitkomst. Zowel in gevoel als in fysiek resultaat.

Je KickAssLeven ‘willen’ creeëren en werkelijk van start gaan met de nodige acties maakt zowel je gevoel als je energie als je mentale staat én je fysieke wereld totaal anders.

Het is aan jou wat je gaat doen.

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website