Het leven van digitale nomaden: wat als je onverwacht terug moet?
arrow_drop_up arrow_drop_down
24 september 2017 

Het leven van digitale nomaden: onverwacht terug moeten

Het leven van digitale nomaden is altijd niet altijd even spannend en leuk. Er gaan namelijk momenten komen dat je tegen verschillende dingen aanloopt. Ook wij hebben dit helaas meegemaakt. Door een sterfgeval in de familie keerde wij onverwacht eerder terug naar Nederland.

[De video-versie vind je hieronder of lees natuurlijk het artikel als dat je voorkeur heeft]

Onverwacht en structuur

Dit soort gevallen zijn naast vervelend en verdrietig ook nog eens heel lastig. Wij werken namelijk met een planning, want wij houden van structuur. Op het moment dat er dan onverwacht een grote gebeurtenis tussen komt merken wij dit direct aan alles binnen onze business. De dagen worden langer doordat we weten dat er twee reisdagen uit vallen. Je bent natuurlijk niet zomaar vanuit Bali terug in Nederland.

Daarnaast vallen er meerdere dagen uit om bij de familie en de begrafenis te kunnen zijn. Dit zijn hele ingrijpende en emotionele dingen. Maar op deze tijdlijn wilden we ook nog ‘even’ onze doelen waar maken. En laat dit nou net de maand zijn waarin onze doelen hoger lagen dan ze ooit geweest waren.

Het leven van digitale nomaden: Schaaf je planning bij

Op het moment dat je aan het reizen of een digitale nomade bent en een online business hebt, krijg je regelmatig te maken met dingen die niet je voorkeur hebben. Dingen die naar zijn, maar waar wel naar gehandeld moet worden. In deze situatie is het altijd verstandig een planning te maken! Nu mag ik hopen dat je al over een mooie planning bezit, want zonder planning is grote doelen bereiken best lastig. Maar schaaf je planning eens bij.

Begin met kritisch kijken naar wat echt nodig is en wat nog niet per se hoeft. Op deze manier kun je aan time crushing doen: je doet meer in minder tijd. Je krijgt zo meer inzichten over eventueel verspilde tijd en hoe je dat kun opvullen. Maar ook over wat er écht belangrijk is op dit moment. Want in het geval van overlijden is logisch en belangrijk om bij je familie te zijn.

Blijf altijd werken aan je doelen

Tegenslag betekent alleen niet dat je niet aan je doel hoeft te werken. Of dat dit een excuus is om je geplande doel die week niet te bereiken. Want tegenslagen of niet, je kunt altijd stappen blijven zetten. Maar kijk voor jezelf heel kritisch waar je de tijd vandaan gaat halen en hoe je toch door blijft knallen zonder dat je te weinig tijd besteed aan de mensen de belangrijk voor je zijn. Op deze manier kun je alsnog je doelen behalen.

het leven van digitale nomaden: backpack

Heb jij wel eens meegemaakt dat je op jouw reis onverwacht terug moest keren? En hoe pakte je dat aan? Laat het ons in de reacties weten!

 

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website