Eigenwijs zijn stop ermee! Het brengt je echt niet altijd verder
Geen excuses meer: Stop vandaag nog met eigenwijs zijn!
28 september 2017 

Geen excuses meer: Stop vandaag nog met eigenwijs zijn!

In mijn werk kom ik veel mensen tegen die constant excuses voor zichzelf verzinnen. Ze lopen tegen verschillende dingen aan en kunnen niet de juiste stappen maken. Vaak weten ze precies wat ze moeten doen, maar toch lukt het niet omdat ze alles alleen denken te kunnen. Maar na het lezen van dit artikel stop jij vandaag nog met eigenwijs zijn!

[De video-versie vind je hieronder of lees natuurlijk het artikel als dat je voorkeur heeft]

Schop onder de kont

Zo had ik laatst een mailconversatie met een leuke dame. Ze bezat over veel pit en motivatie, maar bleef toch tegen dezelfde problemen aan lopen. Ook had ze bijvoorbeeld te weinig vrije tijd en te veel twijfels over haar doelen. Ze wist precies wat ze moest doen, maar toch lukte het haar niet de stap ook daadwerkelijk te zetten.

Ze bezat over voldoende kennis, maar er ontbrak de spreekwoordelijke ‘schop onder de kont’. Natuurlijk waren er goede momenten. Een goede dag of zelfs een goede week! Maar er kwam altijd een moment waarop ze weer terug viel in haar oude patroon. Dit resulteerde in dagen lang niets doen. Gelukkig vroeg ze om hulp en kwam ze bij mij terecht!

Het oude patroon doorbreken

Om deze vrouw zo goed mogelijk te helpen, heb ik de tijd genomen om haar het een en ander duidelijk te maken. Er gaan namelijk veel dingen vooraf aan daadwerkelijk ‘actie nemen’. Het is handig om te beseffen dat het reptielenbrein altijd aanwezig is. Zij haakte hier mooi op in en vertelde dat ze heel veel boeken heeft gelezen en heel veel informatie had opgeslagen. Maar het echte keerpunt was nog niet gekomen en daarom besloot ze een ander boek te lezen. Eentje die beter aansloot en uiteindelijk zou leiden naar de juiste stappen.

Zonder dat ze het besefte hadden we gelijk haar valkuil te pakken. Een boek lezen klinkt op papier misschien heel goed, maar het is exact wat ze al jaren deed. En het had haar nog totaal niet vooruit geholpen! Want wanneer jij alleen maar meer informatie gaat op doen, maar niet instaat bent deze informatie toe te passen zal er ook nooit iets gaan veranderen in het leven. Wanneer jij bijvoorbeeld bang bent voor iets moet je daar met leren omgaan. Doe je dit niet? Dan zal er niets gaan veranderen in jouw leven of in jouw business!

eigenwijs zijn: vraag om hulp

Stop met eigenwijs zijn: vraag om hulp

Het valt me op dat er vaak mensen zijn die denken dat ze alles zelf kunnen zolang ze zichzelf maar een schop onder de kont geven. Foute gedachtegang! Je hoeft het helemaal niet alleen te doen. Natuurlijk moet je wel zelf de stappen zetten, maar je kunt altijd iemand om hulp vragen! Zoek bijvoorbeeld eens iemand op die zegt wat je moet horen en meedenkt in stappen. Laat de mensen die juist alleen maar meer informatie geven even links liggen, want je bezit al over genoeg informatie! Je hebt nu meer aan iemand die aangeeft wat jouw patronen zijn en opties verzint om eruit te komen.

Je gaat dingen horen die je totaal niet wilt horen en je gaat ook dingen inzien die je eigenlijk niet zou willen inzien. Maar als jij echt grote doelen hebt binnen jouw business of leven, is het noodzakelijk om dingen te doen die je liever niet zou doen. Dit is de enige manier om uit de cirkel te komen waar je nu inzit. Dus stop asjeblieft met eigenwijs zijn! Stop vandaag nog met alles altijd zelf te willen doen! Want als jij niet fundamenteel iets gaan veranderen, dan zal er ook niets veranderen binnen je business.

Wees kritisch

Als je grote doelen hebt wees dan altijd kritisch op waar jouw reptielenbrein jou klein probeert te houden. Stop met het verzamelen van boeken en informatie en kijk eens grondig naar de actiepunten. Je hoeft niet altijd alles alleen te doen, dus vraag om hulp en stop vandaag nog met eigenwijs zijn!

Is het jou ooit gelukt een patroon te doorbreken? Vertel ons jouw succesverhaal in de reacties!

 

Over de schrijver
John is de drijvende kracht achter de schermen van Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Hij werkt vooral met ondernemers die meer ‘in het bedrijf’ willen werken dan ‘aan’. Vakmannen of -vrouwen die willen groeien. John legt moeilijke dingen uit op een makkelijke manier. Hij denkt mee met jouw online marketing en helpt bij het zetten van de nodige stappen in het ondernemerschap. Meekijken en de juiste statistieke bijhouden.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website