Eigenwijs in een bedrijf. Lastig, maar makkelijk op te lossen
Eigenwijs in een bedrijf: je bereikt er niets mee

Eigenwijs in een bedrijf: je bereikt er niets mee

Iedereen is weleens eigenwijs in een bedrijf. “Ik weet het beter, ik heb geen hulp nodig” is iets wat vaak wordt gezegd. Maar in feite is niemand van nature eigenwijs. Mensen kiezen ervoor om eigenwijs te zijn.

[De video-versie vind je hieronder of lees natuurlijk het artikel als dat je voorkeur heeft]

Hoe je tegen jezelf aankijkt is van groot belang in het creëren van doelen. Je kunt er voor kiezen om eigenwijs te blijven, maar of je daar iets mee bereikt is de vraag. Waarschijnlijk maak je veel fouten waar je uiteindelijk niets van zult leren. Je hebt namelijk geen idee wat je fout doet.

Iedereen heeft een keuze. Wegwandelen kan voor sommige een uitweg bieden, maar is dit nu echt de beste oplossing? Met name de eigenwijze mensen zullen het lastig vinden om hulp te aanvaarden. Ook dit is een keus die ervoor zorgt dat je stil blijft staan en niet komt waar je wilt zijn. Je kiest er dus voor om je te verschuilen achter een of andere overtuiging die je voor jezelf hebt gecreëerd.

Eigenwijs in een bedrijf: Stop ermee

Wanneer jij doelen wilt bereiken die je tot nu toe nog nooit bereikt hebt en moeilijke stappen wilt zetten, dan is het nodig om dingen vanaf een ander perspectief te bekijken.
“Zo doe ik het nu eenmaal altijd” is een bekend verschijnsel als het gaat om routine. Juist dan is het belangrijk om ervan af te stappen! Sta open voor nieuwe dingen die je hoort en ziet bij mensen.

Kijk eens naar hoe succesvolle mensen dingen aan pakken. Hoe bereiken zij hun doelen en wat voor overtuiging hebben ze? Je overtuiging kun je altijd veranderen en ook eigenwijs zijn kan een besluit zijn. Dus de volgende keer dat je zegt ‘ik ben nou eenmaal eigenwijs en werk niet graag samen met mensen’, probeer jezelf te overtuigen dat dit geen feiten maar aannames zijn!

Welke eigenwijze trekjes herken jij bij jezelf?

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website