Duizend en één nachten: vier fitte zusjes naar Marrakech (+ 4 tips om fit te blijven op va
Duizend en één nachten: vier fitte zusjes naar Marrakech (+ 4 tips om fit te blijven op vakantie)
28 september 2016 

Duizend en één nachten: vier fitte zusjes naar Marrakech (+ 4 tips om fit te blijven op vakantie)

Afgelopen week verbleef ik mijn met drie zussen in Marrakech. Hier waren wij alle vier nog nooit geweest. Reizen is één van de dingen die voor mij bij een kick-ass leven horen. De wereld zien, nieuwe culturen ontdekken, je verwonderen en verbazen.
Maar, reizen doet mij ook vaak weer verlangen naar huis en laat mij weer even stil staan bij mijn dagelijks leven.

Voordat we gaan is daar altijd de bekende ‘koffer-inpak-stress’. Ik doe dit zelf altijd het liefst zo kort mogelijk van tevoren. Stiekem ben ik een verzamelaar en neem ik het liefst zo veel mogelijk eigen dingetjes mee. Zonder rijstwafels en een pot pindakaas ben ik bijvoorbeeld al jaren niet meer op reis gegaan. Na een kort overleg (welk zusje neemt wat mee?) is het dan zo ver.

We hadden heerlijke vluchttijden dus ’s ochtends konden we er mooi nog even een workout uitknallen voordat we ons op Schiphol moesten melden. Nadat de handbagage was gemeten en gewogen (ja alleen handbagage voor acht dagen!) moesten we even bijkomen met een heerlijk drankje van de Starbucks. We hadden veel te veel mee maar konden de steward gelukkig wijsmaken dat we al dat eten op zouden eten voordat we aan boord zouden gaan.

Offerfeest: ‘everything is closed’

Na een prima vlucht kwamen we aan bij onze prachtige riad aan de rand van het centrum. Uitgehongerd onze koffers naar de kamers gebracht en neergeploft bij het eerste restaurant wat we tegenkwamen. Heerlijk Marokkaans gegeten en met een volle maag naar bed om de volgende dag fris en fruitig de stad te kunnen bekijken. Het ontbijt de volgende ochtend was even wennen. Zoet, zoet en nog eens zoet. Zelfs voor mij als zoetekauw was het even wennen. Van cake tot zoete pannenkoeken en taart. Gelukkig stond er een fruitschaal en hadden we naast onze rijstwafels ook crackers en smeerkaas mee. (ja, dat doen wij altijd).

Ohja, er werd nog even gemeld dat het de eerste dag van het offerfeest was. ‘Everything is closed’ is wat wij die dag tientallen keren te horen hebben gekregen. Onze ogen uitgekeken. De schapen werden vervoerd op scooters en echt op iedere hoek in de souk werden vuurtjes gemaakt en de schapenkoppen op geroosterd.

‘Everything is closed’ was echt zo, geen restaurant of winkel had zijn deuren open dus wij hebben uiteindelijk in onze riad gegeten en ons vermaakt met potjes Rummikub. Sporten, genieten en loslaten

Met drie sportieve zusjes reizen is heerlijk. We houden alle vier ontzettend van sporten. Genieten van het leven, onbezorgd zijn op vakantie en iedere avond een toetje kan wat ons betreft prima. Maar, we willen wel bewegen. Even energie opdoen of er juist wat van kwijtraken. Op ons dakterras was ruimte zat. Met ons eigen lichaamsgewicht veel oefeningen kunnen doen en ook de stoelen, plantenbakken en parasolstandaards werden ingezet. Hard werken in de hitte maar ook lachen en elkaar stimuleren.

Mijn tips om fit op vakantie te gaan en weer fit van vakantie terug te komen

1. Neem eventueel voorverpakte producten mee, zoals rijstwafels of eiwitrepen het is altijd handig om zelf een snack bij je te hebben voor onderweg, of wanneer je geen gezonde keuzes kan maken terwijl je deze wel wil maken.

2. Kijk of je eigen lichaamsoefeningen kan doen wanneer er geen sportschool in de buurt zit Voor push-ups, pull-ups, walking lunges, squats of step-ups met een bankje heb je niet veel nodig en kan je toch de dag beginnen of eindigen met een korte workout.

3. Ga heerlijk een stukje hardlopen in een andere omgeving In ieder land wat wij bezoeken lopen wij hard. Een leuke manier om iets van de stad te zien en alvast wat leuke plekjes te ontdekken. Wel waren we een bezienswaardigheid en werden we heel veel aangesproken en nageroepen. Na zo’n workout in de hitte vinden wij heerlijk om een lekker tentje op te zoeken waar we heerlijk kunnen lunchen.

4. Bestel extra groentes of een salade bij jouw lunch en diner Mijn zusjes en ik maken thuis alles graag zelf. Bakmiddagen en meal preppen is ons niet vreemd. Ook eten we echt veel groentes, het liefst bij iedere maaltijd. Op vakantie is dit vaak nog een uitdaging maar we zijn creatief en maken ons niet druk.

Stilstaan, nieuwe ervaringen en dankbaar zijn

De afgelopen jaren als ik op vakantie ben sta ik altijd even stil bij mijn leven thuis. Wat gaat er goed, wat gaat er minder goed. Wil ik dingen anders zien en wat worden mijn doelen na de vakantie. Klinkt zwaar maar het geeft mij een heel fijn gevoel. Een soort extra frisse start en een bak nieuwe energie om mee naar huis te nemen.

Maar, wat ik ook heel erg doe is de kleine dingen in mijn leven waarderen. Dat ik bijvoorbeeld zo’n lekker dik gordijn heb dat ik nooit wakker word van het licht van buiten. Mijn grote mok waar ik iedere ochtend heerlijk thee uit drink. De sportschool om de hoek die al om 07:00 uur open gaat en waar ik 7 dagen per week terecht kan.

De vanzelfsprekendheid waarmee ik soms mijn leven leef wordt mij altijd weer even duidelijk als het op vakantie allemaal even anders gaat dan thuis en hoe ik het gewend ben. Ik vind dit eigenlijk ook niet lastig maar zelfs wel fijn. Ook hebben mijn zusjes en ik weer even echt alle tijd voor elkaar. Niemand kent mij zo goed als zij. De eerlijkste en beste adviezen om mij persoonlijk nog beter te kunnen ontwikkelen zijn mij heel veel waard. Ik neem weer handvaten mee voor mijn kick-ass leven. De rijstwafels hebben we allemaal opgegeten, de pindakaas pot kon leeg in Marrakech blijven en in onze harten gaan weer allemaal mooie herinneringen mee naar huis. Omdat een fitte kick-ass lifestyle én genieten heel goed met elkaar te combineren zijn!

Liefs, Sandra

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website