Moet ik doelstellingen formuleren als ondernemer? | LSOB
Het belang van doelstellingen formuleren en opschrijven

Het belang van doelstellingen formuleren en opschrijven

Het klinkt misschien wat afgezaagd, maar: doelstellingen formuleren én ergens opschrijven is de eerste stap naar succes. Ja, echt waar. Hopelijk heb jij op dit moment grootste plannen, doelen, dromen of idealen. Maar heb je deze ook al op papier staan? Begin eens met het ouderwets opschrijven van alles wat er in je hoofd omgaat. Op deze manier kom je uit je kop en maak je jouw plannen een stuk concreter.

Wie schrijft die blijft

Het is bewezen dat wanneer je bezig bent met je doelen formuleren en deze ook daadwerkelijk ergens opschrijft je jouw kansen op realiseren verdubbelt. Want wie schrijft, die blijft. Een stoffige uitdrukking – maar niet minder waar. En met meerdere betekenissen.

Denk aan het vastleggen van jouw doelen op papier. Of juist het niet vergeten van belangrijke zaken. Het helpt je bij het herinneren aan dingen die je nog moet doen of de dromen die je na wilt jagen. Begin daarom altijd met het formuleren van je doelen. Schrijf het op. En hang er actiestappen onder. Maak van jouw doelen, smart doelen.

Doelstellingen formuleren: maakt het concreet

Heb je een doel? Goed. Schrijf dit op en hang een specifieke datum vast aan het realiseren van het doel. Schrijf daarna op wat je per maand, per week, en per dag moet doen om jouw geformuleerde doel te halen. Je hebt nu een ijzersterk plan op papier staan. Het enige dat jij nu nog moet doen is de eerste stap zetten.

Het grote voordeel van doelstellingen formuleren, opschrijven en uitwerken? Je hebt altijd een stappenplan binnen handbereik én het dwingt je om uit je hoofd te komen. Iets wat ondernemers nog dagelijks doen. Wanneer je het allemaal even niet meer weet pak je gewoon je doelenboekje of action planner erbij. Zo kun je makkelijk de volgende stap zetten. Want doelen zonder een plan? Dat zijn enkel dromen.

Zet je dromen vandaag nog om in doelen en onderneem actie om deze te bereiken. Vind je het moeilijk om uit je hoofd te komen, om doelstellingen te formuleren of om überhaupt doelen te stellen in je leven? Dan is onze action planner hét boekje dat jou verder kan helpen.

doelen formuleren

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website