Doelen behalen: maak het makkelijk en start met klein denken | LSOB
Doelen behalen: Tackel je obstakels

Doelen behalen: Tackel je obstakels

Doelen behalen blijkt vaak moeilijker dan op voorhand gedacht. We We zijn geneigd relatief veel in een korte tijd te willen. Maar wanneer iets als mentaal pijnlijk wordt ervaren zal vaak het advies zijn om het in kleinere stukjes te bekijken. Die gigantische ijsbergen die je creëert, zijn voor je geest namelijk ontzettend moeilijk om te tackelen!

The block of granite which was an obstacle in the pathway of the weak, became a stepping-stone in the pathway of the strong.”

~  Thomas Carlyle

Je doelen behalen in kleine stappen

Je doelen behalen kan veel makkelijker! Probeer de weg eens in kleine hobbels te verdelen. Na elke hobbel is het einde al in zicht. Probeer je gedachten van ‘he ba, ik moet nog 20 kilometer lopen’ te veranderen naar iets dichterbij. Leg je focus op de eerst volgende lantaarnpaal die in de verte al opduikt.

Of je nou 2 of 20 kilometer moet lopen, van eetmoment naar eetmoment leeft, een PR wilt verbreken in de sportschool of een overvolle mailbox wilt opschonen. Tackel je doel meter voor meter, eetmoment voor eetmoment, kilo voor kilo of email voor email. Het vermogen om pijn of moeilijkheden in korte stukjes te verdelen is de sleutel tot succes.

Lantaarnpaal voor lantaarnpaal, that’s how we want to roll!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website