We zijn eigenlijk gewoon bange poeperts | Dagboek | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
16 februari 2016 

We zijn bange poeperts | Dagboek

“Jullie durven echt alles, ik vind het echt knap dat nergens bang voor zijn!”

Euhm.. nee..

Wij durven láng niet alles maar we doén wel alles wat we moeten doen. En dat is een heel groot verschil ;). Op moment van schrijven heb ik net ons eerste werkboek voor onze online cursus voor Mindset Mastery doorgebladerd. Die is werkelijk fantastisch! Maar echt! Ik ben er weg van, vind het super hoe hij er uit ziet. Vind de lessen die er in staan onwijs waardevol en wil het het aller liefst voor onszelf houden.

Want dalijk vindt niemand het leuk. Of vindt iemand het raar. Of kan iemand er niks mee. Of gaan ze ons uitlachen. Of mislukt het en gaat alles mis en gaan we nooit ons doel bereiken en dat zou helemaal waardeloos zijn. Als we het niet laten zien, kan het ook niet mislukken. We doen het wel niet.
Zo kan dat gaan in ons hoofd. Angst. Angst voor alles. Bang voor alle nieuwe stappen. Maar er is er niet één stap die we niét zetten als we weten dat we hem wél moeten zetten.

Omgaan met angst

Wij hebben 1 uitgangspunt bij alles wat we doen: We moeten het zelf awesome vinden en dan is het goed. En 1 doel: als 1 iemand dat wat we doen leuk vindt, is onze missie geslaagd.

Awesome om te doen, awesome om te maken, awesome om te zien, awesome om er mee bezig te zijn. Alle dingen die we maken, opzetten en delen, vinden we awesome. En als we het niet 100% awesome vinden, veranderen we er wat aan totdat het wel 100% awesome is. We zorgen dat we – ondanks dat we echt niet altijd zín hebben om te werken – we altijd plezier hebben in wat we doen. En als er 1 iemand is die we blij maken met onze eboeken, cursus, coaching, adviezen en artikelen, hebben we het goed gedaan.

We houden het bij onszelf. Als we enkel zouden doen wat anderen zouden willen, alles zouden maken zoals anderen vinden dat het moet, alles zo zouden samenstellen zoals ‘hoort’, zouden we het helemaal niks aan vinden.
Er zijn namelijk richtlijnen voor ALLES. Je kunt voor eeuwig alles blijven uitzoeken, van richtlijnen tot ‘hoort zo regels’ tot markt onderzoeken tot doelgroepen. En dat is niet wat we leuk vinden. Eerlijk is eerlijk, ik – Jeanet – heb nog nooit enig onderzoek gedaan naar wat anderen wel of niet leuk vinden of willen zien in de afgelopen jaren. Als ik het leuk vond om op te zetten deed ik dat. En dat doe ik nu nog en gelukkig doet John ook mee. Het pakt meestal zeer succesvol uit. Dus behalve dat het dan succesvol is, is het ook heel erg leuk. En dat laatste is dubbel zo belangrijk wat ons betreft.

De angst blijft echter altijd. Maar omdat we als doel hebben dat als 1 iemand gelukkig wordt van onze dingen, onze missie geslaagd is, kunnen we enkel slagen. Er zijn namelijk altijd minimaal 2 mensen die er heel gelukkig van worden, en dat zijn wij zelf ;). Dus fuck angst, gewoon door gaan.

Comfortzone

Kijk, als je doelen wilt bereiken is het vooral hard werken, doelen zetten en uitstippelen, zorgen dat je de kansen pakt die je tegen komt, accepteren dat sommige dingen niet slagen, focussen op de dingen die wel slagen en vooral nooit tegen laten houden door angst.

We hebben vorige week besloten dat we eind dit jaar – na de laatste wedstrijd in december – 3 maanden op reis te gaan. Minimaal. We hebben al een planning en goeie ideeën al zeggen we het zelf ;). Maar voordat we dat gaan doen willen we meerdere dingen in ons bedrijf volledig uitgewerkt hebben. Dat is behalve heel veel werk eigenlijk net iéts teveel werk om dat goed op het dooie gemakje te kunnen doen.

En daarom zijn wij non-stop net buiten onze comfortzone te vinden. Net wat harder werken dan lekker is. Wat vaker angsten overwinnen. Net wat vaker niet zeiken maar gewoon doen en op die manier zorgen dat ook nu ons doel behaald wordt. We weten dat dat lukt, want het lukt altijd.

Angstloos vs Moedig

We hebben iedere dag wel een keer angst. Iedere week willen we minimaal 3x uitstellen, ergens vanaf zien of weg rennen. Doen we niet. Want dat helpt ons niet richting ons doel.

Er is een verschil tussen angstloos zijn en moedig zijn. Gezien we het level Angstloos nooit zullen gaan bereiken, gaan we altijd voor de topscore in level Moedigheid. Want uiteindelijk is doorzetten het enige dat we moeten doen om werkelijk daar te komen, zelfs al voelen we ons bange poeperts van tijd tot tijd ;).

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website