Bijzondere overnachtingen in het buitenland met Airbnb | LSOB
arrow_drop_up arrow_drop_down
23 maart 2019 

Bijzondere overnachtingen in het buitenland met Airbnb

Voorheen wisten we niet beter dan als we gingen reizen, we in een hotel zouden slapen. Of in ieder geval een appartement met keuken maar dan wel met receptie erbij. Nooit in een ‘gewoon’ huis. Totdat we Airbnb.nl ontdekten en merkten dat er veel meer mogelijk is dan de standaard manier van reizen en overnachten. Via Airbnb kun je op de mooiste plekken overnachten, met locals in contact komen, onbekende hotspots ontdekken en dat allemaal voor een prijs en met voorzieningen die je aan kunt passen aan je eigen mogelijkheden en voorwaarden. Bijzondere overnachtingen in het buitenland maken het mogelijk om origineel de nacht door te brengen op speciale plekken.

Origineel overnachten in een Airbnb

Wanneer je naar de website gaat kun je aangeven naar welk land of welke stad je gaat. Vervolgens kun je instellen welke voorzieningen je wilt hebben en aangeven wat de minimale en maximale prijs is die je per nacht wilt besteden. Vervolgens klik je op zoeken en krijg je een ruim overzicht van verschillende huizen, appartementen, kamers, hostels, hotels, bed and breakfasts, en andere overnachtingsmogelijkheden.

In het begin wilden we op onszelf zijn. We wilden geen plek delen met anderen, wilden liever niet teveel contact met bewoners en wilden vooral rust en ruimte om ons heen. Totdat ik in Estland ontdekte hoe ontzettend leuk het is om kennis te maken met locals. Om bij hen in huis te komen, om met ze mee te eten (dit is niet overal mogelijk). Om een inwoner te zijn van de stad waar je op dat moment verblijft. In korte tijd leerde ik zo veel meer over het land, de mensen, de gewoontes dan wanneer ik in een standaard hotel had gezeten, dat ik besloot dit vaker te willen.

Verschillende speciale plekken en overnachtingen

Niet iedere plek biedt dezelfde mogelijkheden. Zo hebben we overnacht bij gezinnen die ons alles van de stad of het land wilden laten zien, uitgebreid voor ons kookten en ons opnamen in de familie alsof het nooit anders geweest is. Er zijn ook mensen waar we overnacht hebben en welke ons een kamer boden en verder afstand namen. Zij waren er altijd als we vragen hadden, informatie wilden, ergens wilden komen, maar waren minder huiselijk en meer zakelijk.

Op sommige locaties werd de voeding, het wassen van onze kleding, het brengen naar het vliegveld of (bus)station er allemaal voor niets bij gedaan. Terwijl op andere plekken betaald moest worden voor al deze zaken (mits je er gebruik van wilde maken). Wanneer je kiest voor een kamer in een huis bij iemand in, of een gedeeld huis met meerdere mensen, is het vooraf afwachten waar je terecht komt en hoe zakelijk of huiselijk het gaat zijn. Andere mogelijkheden zijn hotels, appartementen, hostels en bed and breakfasts zoals je ze vermoedelijk gewend bent. Nog een andere optie is het boeken van een huis, boerderij, villa of andere vorm van gehele woning.

Bijzondere overnachting Airbnb

Wanneer je dit doet heb je het gehele huis voor jezelf. Je woont er zoals je er zou wonen wanneer jij de eigenaar zou zijn. Je draagt zorg voor alles, zorgt dat het netjes blijft en hebt er geen maaltijden bij in. Op sommige plaatsen zijn er extra mogelijkheden en kunnen er wel maaltijden verzorgd worden. Je leeft er op dat moment als een local en zorgt zelf voor alles wat je moet en wilt doen.

Boekingsproces verblijf in buitenland

Het boeken van een kamer of huis is heel eenvoudig. Je bekijkt een plek, zorg ervoor dat je vooraf weet wat de exacte locatie is, of het in de buurt is van voorzieningen of niet, hoe ver het van een vliegveld is, enzovoort, zodat je zeker weet dat je naar een passende plek gaat, en stuurt een aanvraag in. In sommige gevallen betaal je deze direct, in andere gevallen moet je eerst een bevestiging krijgen en betaal je daarna. Wanneer het geboekt is ontvang je alle informatie en je kunt contact opnemen met de eigenaar om e.e.a. kort te sluiten over aankomsttijd bijvoorbeeld. De kosten variëren heel erg en lopen van zeer goedkoop naar heel duur (denk aan 5 euro per nacht tot aan 6000+ euro per nacht). Ook zit er verschil in hoogseizoen en laagseizoen. Op sommige locaties heb je een minimale verblijfsduur van enkele dagen tot weken terwijl andere plekken per nacht te boeken zijn. De mogelijkheden zijn heel variërend en groots.

Origineel verblijf in het buitenland: zo pak je het aan!

Wij hebben op 1 na, geen ervaringen gehad tot noch toe die niet goed waren. Het contact met de eigenaren was vooraf goed, de boekingen verliepen soepel, de huizen bestonden ook daadwerkelijk als we aankwamen en het zag er over het algemeen zo uit zoals het op de foto’s was afgebeeld. De ene keer dat het niet goed is gegaan was onze eerste villa in Bali, Vila Cerise. De eigenaar had dubbel geboekt waardoor wij niet konden blijven, ondanks dat wij de betaling hadden voldaan vooraf. Gelukkig konden we direct bij het huis terecht waar we eigenlijk pas 3 dagen later zouden overnachten. Tarzans Nest, Eco Loft in Ubud. Eigenaar Michael was super behulpzaam en de ervaring was fantastisch. Achteraf bleek dat het verloop van deze ervaring perfect was. Dankzij de dubbele boeking hebben we veel meer van Ubud kunnen zien, iets waar we geen tijd voor zouden hebben als alles volgens plan verlopen zou zijn.

Wij hebben ervaren dat zowel in het wonen van een kamer bij een gezin in als het bewonen van een gedeeld huis, een huis voor ons alleen, een hut in the middle of nowhere of ruime villa’s met zwembaden, allemaal goed gegaan en bevallen zijn via Airbnb.nl. Wat dat betreft willen we het dan ook van harte aanraden om eens te proberen en op die manier op plekken te komen waar je op een standaard vakantie nooit zou komen!

Waar gaat jouw volgende reis naar toe? Laat het weten!

Over de schrijver
John is mede-eigenaar, Coach en Manager binnen Lifestyle of Business. Je kunt hem zien als een gedetailleerde, leergierige en slimme ondernemer die strategisch en doelgericht, maar ook luchtig te werk gaat. Zowel in het team als in coaching sessies. Omdat hij 100% aanwezig is in gesprekken, zegt wat gezegd moet worden en dat combineert met een praktische insteek is er altijd resultaat. Zowel met team leden als met coach klanten.
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website