Als acrobaat shows geven en de wereld over reizen; De weg erheen
Als acrobaat shows geven en de wereld over reizen; De weg erheen
15 juli 2016 

Als acrobaat shows geven en de wereld over reizen; De weg erheen

Hallo iedereen!

Mijn naam is Wietske, ben 19 jaar jong en ik kom uit Blauwhuis (een superklein dorpje ergens in Friesland). Vroeger werd ik altijd ‘het elastiekje’ genoemd door mijn kleuterjuf. Toch ging ik eerst op volleybal samen met vriendinnen maar vond daar eigenlijk geen zak aan. Ik ging op zoek naar iets anders en kwam acrobatische gymnastiek tegen, dat leek mij wel tof! Ik trainde samen met een jongen die mij de lucht in smeet, en weer opving natuurlijk.

Mijn ultieme droom behalen

Toen ik 13 jaar was kreeg ik de kans om naar het Centre for Sports en Education te gaan in Zwolle. Dit is een middelbare school waar je naast de HAVO tijd krijgt om topsport te beoefenen. Mijn droom was om het EK en WK te halen, de keuze was voor mij makkelijker gemaakt dan voor mijn ouders. Ik moest in een gastgezin, maar gelukkig kwam ik bij super lieve mensen terecht.

Ik trainde in een trio, met nog twee andere dames. We hebben er hard voor gewerkt en kwalificeerden ons in 2013 voor het EK in Portugal, een geweldige ervaring waar we 7e werden! In 2014 mochten we ook naar het WK in Parijs. Hier werden we 12e.

En toen?

En toen was ik klaar met de HAVO en had mijn doelen behaald. Ik ging het ‘normale’ leven weer in en begon met een HBO-studie. Echter viel ik toen in een groot zwart gat en was niet gelukkig. Ik struggelde met mijn zelfbeeld en mistte het trainen, kunstjes doen en hard werken naar een doel. Ik zat vaak/altijd achter mijn laptop verslagen te schrijven met veel moeite. Nee, ik was totaal niet happy en hoopte dat het beter zou worden in de loop van de tijd.

Ik begon met fitness en vond dit best leuk, misschien wilde ik wel bikini fitness doen? Maar vaak stond ik al gauw allerlei handstanden op dumbbells te doen. Ik ben gewoon gek op acrobatiek en kan het gewoon niet loslaten. Toen kwam mijn droom om artiest te worden weer opborrelen en wilde dit gelijk gaan waarmaken.

show

Tijd voor een verandering

De keuze om te stoppen met de opleiding was snel gemaakt. Een kantoorbaan is niets voor mij. Nu ben ik nog flexibel en kan ik sommige kunstjes nog. Later als ik ouder ben zie ik wel wat ik dan ga doen, ik zal dan in ieder geval geen spijt hebben dat ik het nooit heb geprobeerd! Echter zijn er genoeg mensen die niet geloven dat je een acrobaat kunt worden en vinden ze het zonde dat ik niet meer studeer. Ik geloof er 101% in dat dit gaat lukken en zal eens even bewijzen dat ik gelijk heb.

Momenteel train ik drie keer in de week bij Van der Lei Showproducties in doeken, hoepels en met andere acrobaten. Daarnaast train ik bijna elke dag bij Basic-Fit voor lenigheid, kracht, core en nog veel meer. Mijn doel en droom is om artiest te worden, meer shows geven, coole stunts kunnen en de wereld rondreizen. Cirque du Soleil is te hoog gegrepen voor mij maar blijft toch altijd ook een droom!

Mijn definitie van een kick-ass leven

Een kick-ass leven is voor iedereen weer anders. Voor mij is dat artiest worden, hier ga ik naar toe werken en deel dit graag met jullie. Daarmee hoop ik ook dat ik jullie hiermee inspireer, zodat je je eigen doelen en ambities na streeft!

Ik heb er lang over nagedacht, maar ik weet zeker dat dit is wat ik wil gaan doen. Wat mij ook tegenhield is de mening van andere mensen. Die er niet in geloven of het onmogelijk vinden. In het begin vond ik dit moeilijk en twijfelde ik enorm aan mijzelf.

Gelukkig heb ik geweldige vrienden die mij gelijk aanmoedigden en zeiden dat je moest doen waar je gelukkig van wordt! Vanaf toen dacht ik, LET’S GO FOR IT! Ik zorg ervoor dat ik niets aantrek van negatieve energie. Dit blijft nog moeilijk maar wanneer het even tegen zit ga ik weer naar mijn vrienden toe.

Er zullen altijd mensen zijn die jouw keuzes niet goed vinden, het beste is om te leren hoe je daarmee om kunt gaan. Wanneer je er zelf 100% achter staat dan komt het goed.

Liefs, Wietske

Over de schrijver

Door

Tim

op 26 July 2016

You go girl! Al een hele prestatie om je eigen dromen achter na te gaan en om voor jezelf te kiezen. Dat is al een grote les die je voor de rest van je leven kan meenemen. Genieten van de weg die je hebt gekozen. And keep on fighting!

Door

Mischa van der Hout

op 29 July 2016

Goed bezig Wietske! Super gaaf en mooi doel. Veel succes met je weg er naar toe!

Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website