Een simpele gedachteverandering: bereik je doel | LSOB
Een simpele gedachteverandering: zo behaal jij je doelen!

Een simpele gedachteverandering: zo behaal jij je doelen!

Je kunt maar één gedachte tegelijk hebben om je op te focussen. Een simpele gedachteverandering is dus nodig om geweldig resultaat te creëren! Maar hoe pak je dat aan?

Een simpele gedachteverandering

De volgende keer dat je denkt dat je iets niet kunt of durft verplaats dan je gedachten naar iets positiefs. Zodra er door je hoofd heen schiet dat je mentaal niet sterk genoeg bent om bijvoorbeeld af te vallen is het aan jou de taak om deze gedachte om te draaien naar iets positiefs. Je bent namelijk wel krachtig, sterk en mooi! Dus bal je vuisten en herhaal deze gedachte een paar keer.

Doe dit totdat je jezelf volledig hebt overtuigt van jouw kunnen. En zodra er weer een negatieve gedachte op komt zetten? Dan counter jij die direct weer met een positieve!

  • “Ik heb echt honger, dit afvallen ga ik nooit volhouden”–> “Dankzij mijn ijzeren discipline verlies ik nu vet, dit houd ik probleemloos vol. Hoe meer ik er voor moet doen, hoe sterker ik er door word!”
  • “Ik ben niet sterk genoeg om een herhaling meer te doen dan vorige week” –> “Ik heb keihard getraind, goed gegeten en ben hersteld, ik ben sterker en ga dit PR verbreken!”
  • “Ik ben niet uniek genoeg om een eigen bedrijf te starten, ik stop ermee.” –> “Ik weet dat niemand zo kan denken en handelen als ik, ondanks dat ik het wiel niet opnieuw uitvind maak ik er mijn eigen bijzondere bedrijf van, ik ben succesvol!”

Een simpele gedachteverandering: optimistisch

Neem de controle

Je mindset is zo positief of negatief of zo onoverwinnelijk of verslagen, als je hem zelf denkt. Jij bent in volledige controle over je kunnen als je je gedachten goed controleert. Een simpele gedachteverandering kan dus al een wereld van verschil maken. Houd die controle!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website