Ontdek je passie: laat je inspireren door ambitieuze bloggers | LSOB
Ontdek je passie: laat je inspireren door ambitieuze bloggers en vloggers
20 november 2016 

Ontdek je passie: laat je inspireren door ambitieuze bloggers en vloggers

De jongvolwassenen van tegenwoordig zijn een stuk ambitieuzer dan de gemiddelde 20-jarige van een aantal decennia geleden. Pop-up stores schieten letterlijk uit de grond, jongeren beginnen voor zichzelf en steeds meer (vooral) vrouwen kunnen rondkomen van het bloggen en vloggen. Wie zijn deze mensen nu precies? 

Mijn inspiratie bronnen

Al bijna anderhalf jaar ben ik bijna dagelijks te vinden in de sportschool. Ik doe aan zware krachttraining en vind niets leuker dan steeds weer in staat te zijn om meer te kunnen liften. Nu is er één klein dingetje – in mijn omgeving is er niemand die ook aan krachtsport doet. Als ik vertel dat ik naar de sportschool ga, wordt er automatisch vanuit gegaan dat ik cardio doe.

Zodra ik zeg dat ik krachtsport doe, word ik aangekeken alsof ik een alien ben. De hele scene van bodybuilding en powerlifting is nog niet enorm groot in Nederland, maar het wordt (gelukkig!) wel steeds populairder. Dit komt onder andere door bloggers en vloggers die hier meer bekendheid voor creëren. Voorbeelden die veel van jullie waarschijnlijk wel kennen, zijn Lienke van Dear Good Morning en Anne van Fannetiek. Deze twee meiden doen allebei aan krachtsport, doen mee aan wedstrijden en leggen daarnaast ook hun leven vast door middel van vlogs en blogs.

Over deze groep ondernemers wil ik het graag hebben, omdat ze voor mij een enorme bron van inspiratie zijn. Zoals ik al zei, heb ik geen mensen om mij heen die dezelfde sport doen als ik. Toch was ik wel op zoek naar mensen die dezelfde interesses hebben – en ik heb ze ook gevonden. Alleen niet in het echte leven. Op YouTube volg ik op dit moment zo’n 35 vloggers.

De een is groter en bekender dan de ander, maar allemaal hebben ze hetzelfde gemeen: ze leven voor sport en vinden het heerlijk om naar de sportschool te gaan. Al deze mensen zijn stuk voor stuk ondernemers. Hun YouTube kanaal is een belangrijk onderdeel uit hun leven – het is hun merk. Ongeacht of deze vloggers kunnen leven van hun YouTube kanaal of niet, ze werken er allemaal keihard voor om het een succes te maken en steeds verder te groeien.

Passie en drive 

Doorzettingsvermogen is een eigenschap die deze ondernemers bezitten, want je hebt niet van de ene op de andere dag een kanaal met 10.000 volgers. Dat kost tijd, energie, moeite en geld. Maar deze jongvolwassenen hebben dat ervoor over, omdat het vloggen een passie van hun is. Ze hebben iets gevonden wat hun inspireert, en wat hun motiveert. En dat is wat mij motiveert om te zoeken naar mijn passie.

Deze groep jonge ondernemers heeft geen 9 tot 5 baan, maar werkt wanneer het moet. Dit kan betekenen dat ze een keer uitslapen, maar de volgende dag wel tot 2 uur ’s nachts aan het editen zijn om te zorgen dat er een video online komt. Het is knallen, zoeken naar wat je zelf leuk vindt en waar jij gelukkig van wordt. Maar ook wat wil mijn publiek, wat voor content moet ik eruit gooien en wat slaat het beste aan.

Dit betekent niet dat iedereen nu opeens moet gaan vloggen en bloggen (al is er wel een enorme sprong te zien in het aantal mensen dat vlogt en blogt), maar het kan je wel motiveren om te zoeken naar wat jij het liefst doet. Persoonlijk raak ik enorm geïnspireerd als ik mensen zie die gepassioneerd zijn in wat ze doen. Als het ervan afstraalt dat ze gelukkig zijn en niets liever doen. Dat ze van hun hobby hun beroep willen maken.

Dat is wat ik jullie wil meegeven in deze blog. Het maakt niet uit wat je doet, als je het maar met plezier doet. Hoe cliché dit ook klinkt, het is echt het beste advies wat je iemand kunt geven.

Vind je het lastig om je passie te kunnen vinden?

Voor mij heeft het geholpen om over de volgende dingen na te denken:

  • Als er nog maar één ding zou zijn wat je de rest van je leven mag doen, wat zou dat dan zijn?
  • Wat maakt je oprecht gelukkig?
  • Is er iets wat je (bijna) iedere dag doet/of zou willen doen, wat je een tevreden gevoel geeft?

Je hoeft niet meteen antwoord te geven. Denk erover na, schrijf dingen op en brainstorm. Vanuit de punten die je hebt opgeschreven kun je verdere stappen nemen. Zijn er beroepen die hier bijpassen? Heb ik de juiste diploma’s hier voor? Beschik ik over de juiste kwaliteiten of moet ik nog ergens aan werken? En als je niet direct een baan kan vinden, geen stress.

Er zijn genoeg oplossingen, maar soms moet je wat creatiever denken. Als je het liefst reist, is een remote-job een slimme oplossing. Of als je ook graag schrijft, kun je altijd beginnen met een blog om te kijken hoe het je bevalt. Het belangrijkste is dat je dingen probeert – van fouten kun je leren. Met niets ondernemen zit je morgen om 7 uur ’s avonds weer gewoon aan je avondeten, in plaats van op weg zijn naar een ander leven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Phoenix WebsitePhoenix Website